Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
masture Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 16:34
merhaba hocam
 3 yaşında bir kızım bar . 2 gün oldu birden ishal oldu . sapsarı ve kokulu. kusma yok  ateş yok . ne yapmaliyim ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118448
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 11:42
Sakın hiçbir "şey" YAPMA... İshali mikroplar değil, vücut o mikropları atmak için kendisi yapar. Çok etkili bir savunma sistemidir. Mikrop enayimi? Dışarı çıkıp ne yapacak, aç-sefil, perişan olacak, şansı varsa, yeni bir "konak" bulacak... Mikroplar barsakları terk etmek istemezler, orada onların keyfi yerinde, hele birde doktorlar "ishal kesici" ilaçlarla barsak hareketlerini durdurdularmı, tam onların istedikleri olur ve bütün vücudu istila ederler. Tek kaygı duyacağınız husus, SU KAYBINI önlemektir.  Ama kusma yoksa, zaten tek başına ishal ile su kaybı nerede ise imkansızdır. ( Kolera gibi)
Yukarı Dön
masture Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2010 Saat 09:37
hocam  yolculuk olduğu için mesajinizi görmeden  doktora gitmek sorunda kalmiştim . doktora  kizim ishal günde 3 yada 4 kere yapiyor sarı ve karın agrısı var dedim ve bana  nidazol  ve  dolven verdi . yolda ilaclari bir kere verdim . bir gün vermedim . düzelmiş gibi oldu ama  tekrar ishal oldu bu kezde kaka rengi koyu yeşil gibi . siyahada benziyor . kaka yapma sayısıda çok  bir saat içinde 4 kez  çok sıvı kızım tuvaletim geldi diyor ama  kendiside bilmeden pantolona yapiyor . ne yapmaliyim doktor ? ne yemeli ne yememeli ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118448
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2010 Saat 13:18
Hiç ilaç vermeyin, diyette uygulamayın, o canı ne isterse onu yesin, içsin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.