Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - neden bukadar hırçın
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumneden bukadar hırçın

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 114
Mesajın Direkt Linki Konu: neden bukadar hırçın
    Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 23:37
merhaba hocam benim 16 aylık bir oğlum var son son 10 gündür çok sinirli herşe ağlıyor istemediği bişey olunca bunu kzıgınlıkla dile getiriyor yada ağlayarak bişey istiyor örneğin bu bayram ilk defa şekerle tanıştık yiyor yok bitti diyorum dinlemiyor ağlıyor.kendini yere atıyor yüzünü gömüp ağlıyor bazen tepiniyor bağıra bağıra ağlıyor çok endişeleniyorum.bu aylarda hırçınlık ve huysuzluk nöbetleri başlarmış.aslında kendini ifade edemeyen bir çocuk değil hatta etrafımdaki herkez erken konuşmaya başlamış diyor.herşeyini sölüyor, yok evet hayır ver al git su süt ninni kaka çiş kişileri neşneleri tanıması da çok güzel mesela yaşlılara dede nine abla abi bebek bunları ayırabiliyor akrabaları zaten tanıyor hayvanları tanıması nebileyim yani düştü uf oldu evin odaları nı mutfğı yatak odasını banyoyu,bonyo yapmayı hepsini anlıyor biliyor ihtiyaçlarını sölüyor yani diyeceğim ifade güçlüğündendir hırçınlığı diyemiyorum.mesela geçen ağzının içi aft olmuş soruyorum neren acıyor oğlum niye ağlıyosun diyorum ağzını gösteriyor.burun kulak ağız göz el ayak ayakkabı biliyor.kendini bukadar iyi ifade ederken neden böle hırçin
Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 23:43
hocam  özür dilerim çok uzun oldu ama,iyice anlatmak istedim derdimi, kendine zarar veriyor. geçen bir komşum yanında çok mu bağırıp çağırıyorsunuz yada bağırarak mı konuşuyosunuz dedi bazen kızıyorum tabi ama kavga gürültü helede onun yanın da asla olmaz.neyi örnek alıyor peki bu bir dönem mi.ben biraz arştırdım bu hali ile ilgilenmeyin kendine zarar verecek ortamdan uzaklaştırın bırakın ağlasın sizi deniyor diyorlar.yada dikkatini dağıtın diyorlar ama ne mümkün dagıtmak.ben de ilgilenmiyorum ağlaması ile uzun süre ağlıyor sonra yere kapanıyor sonra yanıma gelip anne diyip sarılıyor.ve beni yine istediği şeyi yaptırmaya çalışıyor.birde doktor hanım çok sevilen bir bebek aile içinde de gerçi çok sık kalabalığa girmiyor ama girdiği zaman bütün ilgi onun üzerinde evde de ben de eşimde çok ilgileniriz sevgimizi sürekli gösteririz acaba bundan mı yani şimarıyormu nasıl davranacağımı şaşırdım lütfen yardım edin bu durumun kalıcı olmasından korkuyorum.
not:bazen istediği birşeyi hayır dediğim de de baktım ona zarar vermiyor o an, sözümden dönmüş olmamak için bende onunla inatlaşıyorum bu ne kadar doğru.bu soroyu özlem hanıma da sordum ama özlem hanım uzun zamandır kimseye cevap yazmamış bende acaba siteden mi ayrıldı yada izne falan mı gitti diye size yazıyorum hocam şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117670
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 11:55
Hayır dediğinizde, yanılmış olsanız dahi sözünüzden dönmeyin. Olmayacak bir istekte bulundu ise, yapmayın, çok rezillik yaparsa, "mıncırın".( Bak: Eski mailler. )
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.