Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BİR KAÇ SORU Gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBİR KAÇ SORU Gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seda06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: BİR KAÇ SORU Gelişim
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2010 Saat 16:33

hocam iyi günler yüksek müsadenizle size bir kaç soru sormak istiyorum..benim bir yaşını 10 gün geçen ikiz erkek bebeklerim var..  bir yaş kontrollerinde alınan kanlarına bakıldı birinin 10.1 diğerinin 10.6 çıkan hemoglobin seviyesinden dolayı kan ilacına tekrar başlandı..siz büyüklerle bebeklerin farklı diyorsunuz kararsız kaldım..her gün et yumurta mutlaka yediriyorum..

oğlumun birinin göğüs kafesi biraz çıkık biz 3.5 aylıkken farkettik ve ankara da doktora götürdük flm çekildi genetik denildi..sürekli kontrollere götürdümüz doktorda hep genetik dedi..en son başka memlekette götürdüğümüz doktor kendisi farkedip raşitizm var bunda dedi ve sürekli kullandığımız supravite ilave damla yazdı..ikisi ağır olmaz mı hocam..hem sürekli güneş aldılar.

son olarak gelişmleri hocam 1800 doğan oğlum 9 kilo 77 cm baş 43.5

2600 doğan oğlum 10 kilo 79 cm baş 44.5

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim sağlıcakla kalın..sizi seviyoruz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 12:45
3.5 kilo doğanların 1 yaş kilosu 9.7kg. ... Çok büyük bir problemleri  yok. Hgb seviyeleri yaşlarına uygun, sakın demir vermeyin.Eğer göğüs kafesleri "kumsaati" şeklinde ise Raşitikler ve öyle damal veya şurupla düzelmeleri asırlar alır. (değil ağır gelmesi)... Siz herbirine birer ampul Dvit3 iğnelerini kırıp içirin, 2ay sonra durumları düzelmezse, tekrar verin.. Bu işler öyle damla veya şurupla olmuyor.
Yukarı Dön
seda06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 00:44
hocam çok sağolun..dv3 ampulünü verince keseyim mi şurup falan vermeyi iki ay...bu raşitizm filmle falan mı kesinlik kazanır
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:28
Şurupları bitirene kadar içirin.. Sırf bunun için film çekilmez. Ancak eğitim kastı ile Üniversite hastanelerinde çekilir. Ben istemem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.