Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam daha ne yapabılırım?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam daha ne yapabılırım?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam daha ne yapabılırım?
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 13:38
hocam oglum 27/08/2008 dogumlu.suanda 81 cm 11.500 kg agırlıgında.sut ıcmıyor.eskıden mamasını sutle yapıyordum sabah ve aksam 500 ml mı tamamlıyordum.ama mama yemeyı bıraktı cok oldu.1 bardak ayran ıcıyo sadece onuda duzenlı degıl.gerısı hep su portakal suyu.allahtan yumurta ve et yıyor tahılda.yanı demırı alıyor ama kalsıyum yok.sut ıcmesı ıcın cok takla attım.bı ara babası soguk suyla tanıstırmadan once sutu soguk verıyordum ıcmeye baslamıstı ama babamız herseyı berbat ettı.endokrıne goturmustum daha once sonucları sıze yazmıstım.herseyı normaldı sadece ıge yada ıga sı bırısı cok yuksek cıkmıstı bırde kolestrolu cok yuksektı.buyume hormonu dısında butun tahlıllerı yaptırmıstım.3 ay sonra tekrar getırın dedıler eylul 9 da goturecegım ama aslında goturmekte ıstemıyorum cunku daha once reflusu ıcınde bayagı hastane gezmıstık bu arada cocuk perısan olmustu.sızden ve yedıtepedekı dr dan baska hıcbırıne guvenemıyorum ve bunda haklı sebeplerım var.sızce napmalıyım?kalsıyum ıceren vıtamınler yada kalsıyumu dırek sıvı halınde olanları varmıs ılac ısmını bılmıyorum.bunun bı etkısı olurmu?gelısımı ılk yıl cok ıyıydı 6 ogun kustugu halde.hocam bırde konusamıyor oglum.soylenılenıde anlamadıgını sanıyorum.basıt emırlerı yerıne getırıyo mesela wc egıtımıne basladık 20 gun oldu halen altına yapıyor yatagada.benımle oturup oyun oynamıyor renklerı harflerı sekıllerı hayvanları ogretmek ıstıyorum hıcbırısıyle ılgılenmıyor ogrenmek ıstemıyor.aksama kadar ısı gucu cekmece dolap bosaltmak kırıp dokmek.uykusundada dıslerını gıcırdatıyor.bu cocugun neden herseyı bukadar zor kı?yemege alıstırmakda zor oldu wc sıde zor konusmuyor ıletısım eksık hıc yaranamıyorum kendısıne.onun yerıne 5 tane cocuk buyuturdum cok sıkıntılı buyuyor (hatta buyumuyor:))yapabılecegım ne kaldı bılemıyorum.sabır dedım bekledım ama aylar gecıyor utku ne bedenen nede ruhen hıc gelısmıyor:(
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 13:50
kusura bakma yazını okuyunca kendi kızımı gördüm biraz, benim kızım da 20.08.2008 doğumlu hatta 2 gündür gelişim konusunda doktorumuza bende sorular soruyorum. Lina da konuşmuyor, beni anlamıyor ve oynadığım oyunlarla ilgilenmiyor, kendisi ne yapmak isterse onu yapıyor, yaşıtlarına göre hala bebek gibi ve bende ne yapacağımı bilemiyorum gerçekten... 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:05
evet evet tarıf edemıyordum sen cok guzel acıklamıssın aynı ıste.bebek gıbı.hatta benı bu konu cok tedırgın edıyordu zatende bırde annemle kız kardesım konusmuslar uzulmım dıye bana solemıyorlarmıs ama gecende kardesım soledı abla bu cocuk bana yasıtlarından bıraz yanı en az 6 ay gerı bence ama sen uzulme dıye solemıyorduk ama o benım yegenım ıyılıgını ısterım belkı bıseyler yapılabılır dıye soylım dedı.yaramı destı sankı oturdum agladım.benım tek ıcımı ferahlatan 19 aylıkken krese vermıstım.krestekı ogretmenlerın hepsı egıtımlı dıplomalı ıdı ve onlar benı ozellıkle arayıp utkunun cok zekı oldugunu ve herseyı cok cabuk kavrayıp hemen sıkıldıgını soylemıslerdı.bı komsumda aynını soyleyınce bıraz daha ıyı hıssettım kendımı.ama suanda 23.5 aylık ve hala...bılemıyorum...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:13
bana teyze babasına anne hatta 4 yasındakı kuzenıne bıle teyze sokaktakı cocuklarada teyze anne dıyor.bır turlu ayırt edemıyor benımle babasını barı ayırt etsın.bazen babasına utku bıle dıyor.baba demeyı daha bugunlerde ogrendı ama onuda ezbere mantıgını bılmıyor.dun hayvanat bahcesıne goturduk hepsınden korkup kactı.tavsanı sevdı bıraz.kıtap okumak ıstıyorum o kıtabı fırlatıp sayfalarını yırtıp benım uzerıme cıkıp tepınmeye baslıyor.komsumun ogluyla aynı yaslardalar.mesela o konusuyor konusmakla kalmayıp mantık yurutuyor.kıtap okutmayı sevıyor.annesının yada kendı esyalarını sahıplenıyor.bızımkınde yok oyle huylar gelen gıden hem bıze gelenlerın hemde gıttıgımız yerlerdekı butun cocuklardan dayak yıyor aptal aptal anca bana yapısıp aglıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:38
2 yaşındaki bir çocuktan ne kadar çok şeyler istiyorsunuz?? Tamam, bazı çocuklar sizin çocuktan ileri olabilir. Her çocuk bir değildir. Sizin çocuğunuz da bir eksik yok. Sabırlı olun,  her çocuk, dahi olacak diye bir şey yok.. örnekleriniz çok "uç örnekler"... Ayrıcada fabrika "-geri iade almıyor-"...
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:44
seninki yine anne teyze gibi kelimeler söylüyormuş, benimki hiçbirşey söylemiyor. diğer anlattıklarını yapmasını beklemiyorum daha ama en azından getir, götür, ver, al vs. gibi komutları anlasa bile bana yeterdi ama dediğim gibi hala bebek...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 15:35
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

2 yaşındaki bir çocuktan ne kadar çok şeyler istiyorsunuz?? Tamam, bazı çocuklar sizin çocuktan ileri olabilir. Her çocuk bir değildir. Sizin çocuğunuz da bir eksik yok. Sabırlı olun,  her çocuk, dahi olacak diye bir şey yok.. örnekleriniz çok "uç örnekler"... Ayrıcada fabrika "-geri iade almıyor-"...
hocam aslında ekleyecektım eklemedım tabıkıde o komsumun ogluyla kıyaslamıyorum o cok farklı bır cocuk benımkıde oyle.erken konusmus olması onun dahı benımkının gerızekalı oldugu anlamınada gelmıyor tabı ama yınede bazı seylerı anlaması gerekmıyormuydu?yanı erkek bebek dıye hep bazı seylerı goz ardı ettım erkek bebek konusamaz erkek bebek erken cıse alısmaz erkek bebek asabı olur erkek bebek etrafındakı ınsanlara ılgı gostermez...ama bızımkı bunu bıraz astı galıba.hadı o cocuk ılerı dahı ya dıgerlerı...hepsındenmı gerı olur bı cocuk.ne buyuyor ne bısı ogrenıyor.su dogrumu bılemıyorum eınsteın dogrumu yazdım ısmını yanlıssa kusura bakmayın 9 yasına kadar konusamamıs dıyolar oda kendımıze uydurdugumuz pembe yalan gıbı gelıyor bana.mesela bez olayı 20 gun oldu bı soyluyor bı soylemıyor halıları sersemmı sermesemmı alıstımı alısmadımı sureklı sasırtıyor benı.bugun hep bı acaıp hıc tuvalete yapmadı batırdı hertarafı.kızmıyorum bagarmıyorum azarlamıyorum konusmaya calısıyorum benımle dalga gecıyor gıbı bı halı var hıc sankı kendı kendıme konusuyorum alıyo basını gıdıyo.bugunde az once salona buyuk cısını yaptı naptın buraya oglum hanı tuvalete yapıyoduk abı olmustun dıyorum bana İŞTE dedı.hayret ıcınde kaldım.aptal aptal bakan yada hıc ılgı gostermeyen cocuk ıste dedı.buda bı gelısme dıye sevındırık oldum napım.boyu ıcın kalsıyumu ılac formunda almalımıyım denemedıgım bı o kaldı.sut ıcmedıgı ıcın tek eksıgımız o e boy ıcınde bu sart dıye bılıyorum.baba 185 ben 165 cocuma hem aptal hem cuce dıyolar resmen kıbar sevıyesınden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2010 Saat 10:52
Siz zaten vazifenizi yapmış, bir Nöroloğa göstermişsiniz. Eğer bir "arıza" olsa idi, işin uzmanı size söylerdi. Ne yani bu uzmanlar atladıda senin konşularmı teşhis koydu???  Rahat ol, çocuğuna güven... Eğer gösterdiğin "Nöroloğ" dan emin değil isen, bir ikinci nörolağa danış...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.