Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yalnız olmak istemiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYalnız olmak istemiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NeLLy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 185
Mesajın Direkt Linki Konu: Yalnız olmak istemiyor
    Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 11:54
Merhaba,
Oğlum 16 aylık. GEçen hafta tatile gidip geldikten sonra çocuk huy değiştirdi. Kendi başına tv izler evde dolaşır birşeyler ile oyalanırdı. Şimdi ise sürekli parmağımdan tutup geziyor. Oyun oynarken bile beni de oturtuyor yanına. Hiç peşimden ayrılmıyor. Babası gelince de onu bırakmıyor. Çok nadir artık kendi başına evde gezmesi. Annemin evini de kendi evi gibi bilirdi orada da bir dakika ayrılmıyor benden. Sizce sorun ne olabilir? Teşekkürlerimle
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 12:28
aynı sorun bizdede var...bende bunu sormak istiyordum burdan yazayım bari.

kızım 20 aylık...ben çalışmıyorum ve şimdiye kadar da hep ben ilgilendim.baba evde olduğu sırada destek oldu ama daha çok oyun ve oyalama açısından.
şu son bir aya kadar evde bir rutinimiz vardı...ve ben kolaylıkla günlük işlerimi halleder sonra oyunlar oynardık.ama şimdi ekisi kadar kolay değil.
sürekli anne anne modunda. Ayrılık kaygısı yaşıyor desem o kaygıyı yaşayacak hiç bir durumumuz olmadı.sürekli beraberiz.sadece bir kaç kez babasıyla bırakıp markete gitmişimdir okadar.
anne sütünden ayrılalı iki hafta olacak.ki çok hassa davrandım tensel teması ve yakın ilgiyide elden bırakmadım.
yanından ayrıcakken oyunlar kuruyorum yada yiyecek birşeyler veriyorum. çok uzun sürmüyor...

nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum...anlayışlı ve sabırlı olmaya çalışıyorum fakat son günlerde sıcaklarında etkisiyle zorluk çekiyorum
yardımcı olursanız çok sevinirim
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2010 Saat 19:41
şu anda durumlarınız nedir bilmiyorum ancak çocukların belli bir dönemden sevdiklerinden ayrılma korkusunu yoğun olarak yaşarlar, bu doğal gelişimsel bir korkudur ve nedeni olması gerekmez. oyun oynarken bile gelip sık sık sizi kontrol ederler, orda mısınız diye bakarlar. geçici olan bu korkuyu abartmamak, ancak yok da sayamamak gerkli 
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.