Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim ve ek besin.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim ve ek besin.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alppim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim ve ek besin.
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 14:20
merhaba kadir bey.

oğlum 4 mart doğumlu.doğum kilosu ve boyu 3550 gr 50cm.şuan 4,5 aylık ve 7100 gr 63 cm.gelişimi sizce nasıl
?
bu ay aşıları için sağlık ocağına gittiğimizde kilo alımını az buldular.ayına göre iyi ama önceki aylara nazaran az kilo almış dediler.500-600gr almış geçen aydan bu yana.ek besine başlamamı meyve ve yoğurt vermemi söylediler.ancak ben hala başlamadım.oğlum sadece annesütü ile besleniyor.sizce başlamalı mıyım?
bir sorumda kakası ile ilgili.oğlum günde 2 bazen 3 kez kaka yapıyor.genelde sarı renkte oluyor ancak dün bir keresinde sarı fakat içinde sümüksü şeffaf gibi parçalar vardı diğerindede yeşildi.bugünse yine yeşil biraz daha koyu kıvamlı idi.bu neden olabilir?beslenmesi ile bir ilgisi olabilir mi?
cavaplarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleyen alppim - 18 Tem 2010 Saat 14:25
Kuduruk ALP im,Can Oğlum Canıma Can Katan Oğlum :)))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 15:05
Sakın ha... akılları sıra seni bu gıdalara başlatıp, kendilerine muhtaç hale getirecekler. Anne sütünden şaşma, gittiği kadar gitsin. Ek gıda hiç gerekmiyor. Gelişmesi gayet iyi.. Zaten aşırı yemesi var, hiçde az kilo aldığı söylenemez.
Yukarı Dön
alppim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 22:31
aşırı yemesinin var olduğunu kaka durumundan söylediniz değil mi?
peki kadir bey çişindede bayağı bir azalma var.bunun dışında çocuk aç olduğunda su içer demiştiniz siz.iki gündür su verdiğimde içiyor öyle kana kana değil az içiyor  5-6 çaykaşığı ama içiyor daha önceleri hemen çıkarır surat ekşitirdi.bu sıcaklardan mı açlıktan mı olabilir?aç olan çocuk memeyi reddetmez sanırım ama benim oğlum kendi istemediği sürece reddediyor.bende anne sütü verme taraftarıyım kesinlikle en azından 6 ay.sözleri güvenilir gelmediği için başlamadım henüz zaten ek gıdaya.size danışmak istedim teşekkürler.
Kuduruk ALP im,Can Oğlum Canıma Can Katan Oğlum :)))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 10:36
Su içmesi açlıktan ziyade sıcaklardan gibi... Anne sütüne devam. Arada bir gene su teklif edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.