Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sadeceben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2010 Saat 16:59

sevgili kadir bey ben sizi hem tv hemde burdan takip etmeye çalışıyorum şubat 22 doğumlu bir kızım var doğdugunda 2.460 gr 36. haftalık doğdu hastane çıkışımız 2.340 gr  şimdi 6 ayımıza gireceğiz 6.260 gr olduk kg normalmi? boyu 58 di   geçen aşımızda  ebe bıngıldağımızın  kapanmak üzere olduğunu deviti kesmemi söyledi   ben bu ay devit vermedim çünkü drumuz tatildeydi ayın 22  geliyor  başı 40 cm  (gerçi geçmişe baktığımda hep bu konuyu ebeler dile getirmiş ama hepside yanılmış çok takılmadım) ek gıda olarak yavaş yavaş elma şeftali püresi  elma suyu vermeye başladım biz çok gazlıydık  hala gazlıyız ama eskisi gibi değil  ferrum damla verdi dr kullanıyımmı bu damlatyı ?burda öğretmenim bayramda istanbula gelecegiz sizle görüşmek kızımı görmenizi rica ediyorum

bal kızım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2010 Saat 10:36
3.5 kilo doğanlara göre; 5cm. boy, 600gram kilo eksiği var. Bundan sonraki kontrollerde, bu açıklar kapanıyormu, büyüyormu o mühimdir.. Ferrum 'u kullanmayın. Dvit3'e devam, ebeleri pek takmayın.. Maalesef eğitimleri çok kıt..
Yukarı Dön
sadeceben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2010 Saat 15:58
sevgili dr bey
neden 3.500 baz alıyoruz benim kızım 36. haftalık 2.670 hastane çıkışı 2.430  ve 2.360 kadar ilk haftasında düştü  düzeltilmiş  ayı ise ayın 22 sinde 5 aya girecek (şimdi doğumunu baz alırsak ayın 22 5. ayı doldurup 6 giriyor)  işte ben burdaki dr güvenemiyorum bu nednele ilk işim size gelmek olacak ki burdaki dr normal oldugunu kg ve boyunun bunu söylüyor sevgiler
bal kızım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 10:09
Çünkü elimizdeki büyüme cetveleri 3.5 kilo doğanlara göre. 2.670 likler için ayrıca bir büyüme cetveli yok... İlk günlerdeki "düşüş" her bebekte olan normal bir kayıptır. Her bebek doğduktan sonra 200-300 gram kadar kaybeder ve 20. gün tekrar doğum kilosuna erişir. Elimizdeki cetvellerin  bir cinside "Persentil cetvelleridir".. Sizin çocuk doğduğundan beri 25. persentil civarında büyüyor.. Bu persentil işini aileler pek anlayamadıklarından, daha basit ama kaba olan, yaş ortalamasını anlatıyoruz. Eğer çocuk aradaki farkı giderek kapatıyor ise, işler iyiye gidiyor demektir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.