Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
merwe
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 174
|
Konu: kabızlık&süt Gönderim Zamanı: 25 Haz 2010 Saat 14:30 |
merhaba kadir bey
kabızlıkla alakalı tüm eski mailleri okuyarak 1 ayı aşkın bir süredir oğlumun beslenme düzenini meyve sebzeye ağırlık vermek suretıyle değiştirdik,çözüm olmayınca 3-4 gündür duphalac vermeye başladım,durum yine aynı,çok sert ve kalın kakalar yapıyor,her seferinde poposu kanıyor,artık bu durum onu psikolojik olarakta çok korkuttu ve kakasını ertelemeye,yapmamak için kendisini kasmaya başladı...doktorumuzda sizin dediklerinize ilaveten sütü 2-3 ay kesmemizi söyledi.
sorum şu 2 yaşındaki oğlum 1 yıldır süt içer,herşey normal giderken süt birdenbire kabızlık sebebi olabilir mi???
uyguladıklarımın dışında başka bir öneriniz var mı??
kanamanın sebebi anüsündeki çatlakmıdır sizce?
şimdiden çook teşekkür ederim cvbınız için
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117324
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2010 Saat 09:53 |
Anüste eğer çatlak varsa kabızlığın sebebi değil, kabızlığın sonucudur... Pirinç, patates, muz ve elmayı kesip, armut, mürdüm eriği kurusu veridinmi??
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2010 Saat 12:45 |
evet hocam bayadır eski mailleriniz doğrultusunda hareket ediyorum.her yemeğin yanına mutlaka pilav yerdi,kestik,bayadır çorba ve sebze yemeği ağırlıklı besliyorum,çok isterse bulgur pilavı yiyor.muzuda hiç vermedim 1 aydır.üzüm,şeftali,karpuz bu sıralar çok tükettiği meyveler.
hocam doktorumuz süt diyeti diyor illa ama ben yapmıyorum,zaten biberonu bıraktık bırakalı sütü doğru dürüst içiremiyorum,günde içtiği en fazla 1-2 bardak sütte bu denli etkilermi??
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Haz 2010 Saat 09:30 |
Sütü kaynatıp, kaymağını alıyorsanız kabızlık yapabilir..
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 01:29 |
hocam hoşgeldinizz
sütü kaynatmıyorum hep soğuk içer,duphalacla daha rahat dışkılamaya başladı,süte devam yani kesmedim.duphalacı ne kadar süre verebilirim peki?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 10:20 |
İstediğiniz kadar verebilirsiniz.. İlaç değildir. Suni şekerdir. (Lactuloz) ..Ama böyle emniyetli bile olsa, hadiseyi diyetle halletmeniz tercihimizdir. Bu şurup size sadece zaman kazandırmak içindir..
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 13:30 |
hocam diyetle çözülmeyince ilaca başvurdum zaten,oğlum sürekli et-tavuk-pilav-makarna ağırlıklı beslenirdi,tamamen değiştirdik beslenme şeklimizi,daha çok meyve sebze vermeye çalışıyorum,her an elinde armutla dolaşıyo nerdeyse,bide sanırım korku oluştu,kaka yapmaktan korktuğu için erteliyo haliyle kabızlık meydana geliyo,bi süre daha duphalaca devam edelim diyorum korkusunu unutana kadar,sonrasında düzelir inş...
bide hocam eşimin sağlıkçı bi arkadaşıda tsh değerlerine baktırın demiş,bana kalsa aklımda şüphe kalmasın diye yaptırcam ama eşim laborant ve tsh düşük olsa kabızlık dışında başka belirtilerde gösterir diyo,öyle mi gerçekten napalım???
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 11:04 |
Eşiniz haklı, resimdeki o ise, "Hipotiroidili " değil... Duphalac istediğiniz kadar verebilirsiniz ama dediğim gibi, diyetle halletmeye çalışın..
|
 |