Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımda pişik yapan ishal?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızımda pişik yapan ishal?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımda pişik yapan ishal?
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 20:15
Merhaba Hocam,

Kızım 13 aylık. 2 gündür günde 4-6 kez bazen cıvık, bazen de ishal şeklinde kaka yapıyor. Aradan 5-10 dk. geçmiş olsa bile feci derecede pişik yapıyor bütün genital bölgesini. Keyfi yerinde gibi, kusma yok, iştahsızlık bugün akşam var biraz. Şimdi patates-havuç püresi yapacagım. Acaba viral bir durum mudur? Yediği besinler her zamanki besinler çünkü. İlk kez başımıza geliyor Confused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117344
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 21:08
Fazla yagli ve sekerli gida veriyorsaniz olabilir..Elma ve muzdan baska meyva vermeyin...
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2010 Saat 10:26
Vermedim hocam. Aynı şeyler yediği. Muz veririm sadece gecene kadar öyleyse. Dün 2 kere yaptı ama yine suluydu ve pişik yaptı. Bugün de sabah üst üste 2 kere yaptı, yine anında  pişik yaptı. Pişiği bayağı kötü. Suyla yıkayıp kurulayıp, nivea, oksitin ve sudocrem dönüşümlü sürüyorum. Ultralan kullanmama gerek var mı yoksa bekleyeyim mi bir süre?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2010 Saat 18:31
Gecmeyen bir kizariklik olusursa, Ultralan'i kullanin...Ishal icin ilac vermeyin...
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2010 Saat 23:24
Hocam,

kızımın ishali devam ediyor. Bugün sabah arka arkaya 2 kez, ilki çok çok az pütürlü, ikincisi sulu, akşamüstü yine varla yok arası pütürlü ve gece de 1 defa su şeklinde  yaptı.  Emziriyorum, diyet uygulamaya çalışıyorum. Pişiği geçer gibi oluyor ama kaka değdiği anda başa dönüyoruz. Doktoru bir kaç gün daha emzirip diyet uygulayın, geçmezse getirin tahlil yapalım dedi. Reflor kullanabilirsiniz dedi, ben de reflor u antibiyotik ishallerinde kullanıyoruz diye kalmış aklımda dedim Wink O da evet antibiyotik ishallerinde kullanıyoruz ama böyle durumlarda da işe yarıyor dedi. Ben de kızımın içecegini hiç sanmıyorum deyince (Vitamin bile içiremiyorum acd3 ten başka, anında kusuyor)öyleyse hiç girmeyelim o işe, bekleyelim bakalım dedi. Pazartesi sabahına kadar bekleyeceğim. Yarın da gecmezse götürüp tahlil yaptırayım mı, ne dersiniz? Ve tahlilde ne çıkabilir acaba böyle bir tabloda?..
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2010 Saat 14:17
Hocam, dün eşim ishal oldu ama bir kaç kez yaptı sonra geçti. Bugün de ben karın agrısıyla birlikte ishal oldum. Bilemiyorum gün içinde devam eder mi?Confused Nedir bu hocam, yoksa virütik bir durum mu?
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2010 Saat 15:37
Benim de ishalim devam ediyor hocam Cry Hafif mide bulantım da var.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2010 Saat 10:47
Kusma ile beraber olmadıkca önemli değildir, ilaç kullanmayın.. Kusma ile beraber olursa, su kaybına dikkat edin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.