Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: tekrar
    Gönderim Zamanı: 20 May 2010 Saat 22:14
merhaba özlem hanım konusu taşınma olan birşey danışmıştım ama gözden kaçtı sanırım aşağıda tekrar ekledim sorumu....birde durum dahada ciddileşmeye başladı bunuda eklemek istiyorum önerilerinizi merakla bekleyeceğim.... kızım taşındığımızın eski evimizden belli mesafede uzaklaştığımızın farkında yeni eve alıştı odasını sevdi bu görünen yüzü tabi...ama tırnak yemeye başladı daha öncede yemişti sizin önerilerinizle geçen ilkbahar parka çıkararak enerjisini boşaltmasını sağlayarak aşmıştık ama şimdi tekrar yiyor....görmezden geliyoruz....birde burdada parkta biçok çocukla tanıştık ortam güzel yeni arkadaşlarını çok çabuk benimsemesini beklemiyorum ama mesela ben parka çıkalım mı ceylin lerde ordadır kum oynarız diyorum kızım da bana evet çıkalım sinem de gelmiştir diyor.....sinem eski parkımızdaki arkadaşımızdı....
ayrıca huysuzluğu devam ediyor laf dinlemiyor dengesiz davranıyor herşeyin tersini yapıyor bazı kriz durumlarında yaptığım hiçbişey işe yaramıyor ceza vermek istemiyorum ama ne yapabilirim kesinlikle inatlaşmak istemiyorum ama ikna olması gereken önemli konular olduğunda ikna etmek imkansız iyilikle olmuyor altan alarak olmuyor vs vs yardımınızı bekliyorum...hoşçakalın

merhaba özlem hanım uzun zamandır size yazmaya çalışıyorum ama teknik bir hata oluyor ve yazamıyorum sonunda halloldu....
daha önce taşınacağımızdan bahsetmiştim kreş konusunda danıştığımda....2 hafta oldu taşınalı...kızım taşınma aşamasında çok akıllı ve usluydu sağolsun:))) ama şimdi arkadaşlarını özlüyor doğal olarak eski park ortamını misafirliğe gitmelerimizi bize gelenleri özlüyor....çok hareketli zaten ama iyice hareketlendi...eli dursa ayağı durmuyor yemek yerken üstünü giyinirken tuvaletini yaparken hep böyleydi ama şimdi iyice abarttı herşeye benden önce koşuyor benden önce yapmaya çalışıyor beynim dönüyor tabi taşnırken de hayli yoruldum azarlıyorum bazen bi işe yaramadığını biliyorum ama dayanamıyorum o kadar hareketliki beynim dönüyor, taşındığımız yer daha merkezi her açıdan daha aktif bir yer alışmamız kolay olacak site içinde parkımız da var yeni yeni arkadaşlarıda oluyor ama inatçılığı huysuzluğu taşınmadanmı acaba? hergün dışarı çıkarıyorum gezdiriyorum yorgun olsamda ama o beni pek dinlemiyor özelliklede dışarda elini tutturmuyor kesinlikle çok yorucu oluyor.....bu tip sorunlarımız  var önerilerinizi bekliyorum....(kızım 33 aylık, yakında işe başlamak istiyorum uygun bi yer bulursam, kızıma ilk etapta annem sonbahara doğruda yarım gün kreş yarım gün annem bakacak.....) kendinize iyi bakın hoşçakalın...
papatya
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2010 Saat 16:02
taşınma çocukları etkiliyor, ancak uyumları biz büyüklerden daha kolay oluyor aslında . eski arkadaşlarını özlemesi doğal, yeni arkadaş edinmede sorunu yoksa endişelenmenize gerek yok. kısa süre sonra iyice alışacaktır bu ortama,, hatta eskisinden bile daha çok sevebilir. tırnak yemesi geçici olarak huzursuz olduğuna işaret eder ve görmezden geldiğiniz ve uyumu tamamlandığı noktada geçer. önmeli konuılarda net kararlı tutumunuzdan taviz vermeyin. ne kadar inatta yapsa, tuttursa da değiştirmeyeceğini anlarsa bu tutumdan vaz geçer.
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2010 Saat 17:00
sağolun özlen hanım....öyle şeyler yapıyorki inanamıyorum taşınmanın huzursuzluğundandır umarım...örnek vermek istiyorum...dün alışveriş merkezine götürdüm....oyun alanında 2 jeton hakkı vardır oynadı....sonra hikaye kitapları aldım....sonra giysi bakmak için bi yere girdik bi kenarda oturdu, soru soruyorum cevap vermiyor bu renkmi bu mu diyorum bağırıyor değişik hareketler yapıyor bu benim kızım mı diye düşünmeden edemedim....ordan çıktık ağlamaya başladı uykum geldi hemen eve gidelim diye..sonra şekerleme istiyorum diye ağlamaya devam etti...normalde evdeyken gündüz uyumuyor, şekerleme konusundada açken kesinlikle yedirmiyorum çünkü iştahsız bir çocuk zaten, evde varsa zaten almıyorum...alamayacağım söyledim iyice ağlamaya başladı elindeki kitap poşetini sallamaya savurmaya başladı bana vermesini söyledim poşeti vermedi bağırıp çağırıyor etrafın ne dediği umrumda değil ben kızımın neden bu davranışlara girdiğini anlamaya çalışıyorum elindeki poşet yırtıldı kitapları yere savruldu, ben şaşkınım tabi, eğer böyle davranırsan seninle gezemeyiz getirmiycem dedim, umursamadı devam etti, oyuncak bakacaktık böyle davrandığın için bakmıyoruz hemen eve gidiyoruz dedim, bu sefer ağlaması arttı özür dilerim anne bidaha yapmıycam ağlamıycam bağırmıycam diyor ama bi yandan yine ağlıyor:)))) yani durum tam bir kaos...böyle durumlarda kriz yönetme becerim henüz gelişmedi sanırım birde fazla mı yumuşak davranıyorum katı mı davranıyorum ortasını bulabiliyormuyum kafam karışmış durumda, değerlendirmenizi rica ediyorum durumu vaktinizi alıcam ama.....kural koymak konusunda yumuşağım galiba çünkü kızım biraz asi bir yapıda kendi kişiliğini gerçekleştirme çabası had safhada kolay ikna olabilen bir çocuk değil, aslında ikna yeteneğim iyi ama kızıma yetmiyor....bu kaos durumlardan dolayı da aklım karışmış durumda bu konuyla ilgili makale veya kitap önerebilirmisiniz uygulamaya geçirebileceğim tarzda.....sağolun, teşekkürler....
papatya
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 17:10
'Çocuklara sınır koymak' Cornelia Nİtzch .sınır konusunda iyi bir kitaptır. Etkili Anne-Babalı hyb yayıncılık . pek çok sorunuza pratik yanıtlar bulabilirsiniz. Çok fazla hayır demeyin, ama yapmayacağım diyorsanız gerçekten yapmayın ne kadar ağlarsa ağlasın fikrinizi değiştiremesin. yoksa sürekli ağlayıp tutturacak sizi ve kendisini fazlasıyla hırpalayacaktır.oyuncak almayacağız dediyseniz ağlasa da bağırsa da hemen eve gidin . o ne kadar ağlarsa ağlasın aynı sakin tonla yapmayacağınızı defalarca tekrarlayın. zor ama yapabilirseniz pek çok şeyi çözmüş ve karşılıklı rahatlamış olursunuz
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 20:11

teşekkür ederim özlem önerdiğiniz kitapları muhakkak okuyacağım, önerileriniz için sağolun....daha önce birçok kitap bir çok makale okudum ama uygulama konusu dediğiniz gibi zor biraz ama deniyorum hem kızım için hem kendim için sağlıklı olan neyse yapmaya çalışıyorum...elizabeth pently nin çocuğunuzla işbirliği yapabilme kitabını okumuştum örneğin bi bakış açısı kazandırıyor ama uygulamada çok zorlandım önerdiğiniz kitaplar pratik öneriler içeriyorsa çok iyi olacak...kolay gelsin...saygılar sevgiler....

papatya
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.