Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
piar
Kıdemli Üye
Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1671
|
Konu: Altını değiştirtmiyor Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 01:00 |
Kadir Bey tuvalet eğitimi hakkındaki yazılarınızı okudum.Yazınızda
1-Gizli saklı yapmaya başlarlar. Kakayı yaptıktan sonra "kıymetli" kakaları ile oyunlarına devam ederler, rahatsız olmazlar..
2- Gene gizli yaparlar ama bu sefer çok titizlerdir, hemen altlarını size temizletirler. Kakalı kalmaya tahammül edemezler.
3- Söylemeye başlarlar. Bazen denk gelir, bazan gelmez. Denk gelmeler çoğala çoğala bu iş biter.
Bu 3 işarette olmalı diyorsunuz.
Benim oğlum 34 aylık ve hala 1. aşamadayız.Çişte yapsa kakada yapsa altını değiştirmek istemiyor.Sürekli kaçıyor değiştirmeyim diye,bu hep böyle oldu neredeyse.Oyunlarla vs. aklını çelip değiştirmeye çalışıyorum ama çoğu kez faydası olmuyor.Sürekli beni tepiyor değiştirmiyim diye  Bu yüzden daha hiç tuvalete yapması için uğraşmadım bile.Çünkü daha 2. ve 3. aşama gerçekleşemediki  Bu yaşa gelmiş bir çocuk için 1. aşama fazlamı uzun sürmüştür sizce.Daha ne kadar böyle gitmesi normal sayılır,neler yapmalıyız???
Birde oğlum çok fazla kelime bildiği halde 2 kelimelik cümleler kurabiliyor sadece .Konuşmaktada sıkıntı çekiyor.Söylediği kelimeler çoğaldığında birden konuşmaya başlar diyorlardı ama hala aynı.Bu sebeple kreşe vermeyide düşünüyorum,belki çocukların yanında konuşmasıda gelişir diye ama bu tuvalet sorununuda düşünüyorum.Sanki hep böyle kaçacak gibi geliyor ama yaşıda ilerliyor bişeyleri yanlış yapmak yada geç kalmak istemiyorum.Nasıl davranmalıyım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117896
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 04:06 |
Bir muddet sesini cikartma, alti kakali kalsin, kendisi istesin..Evet 1. asama biraz uzun surmus.. Doktoru ile bir gorusun..
|
 |
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 21:38 |
Giysilerini kirletinceye kadar sesimi çıkartmadan beklemeyide denedim.O çok sevdiği kakasından ayrılmak ne kadar zormuş böyle.Yine ben demesem geleceği yokki.Bizim burda maalesef doktorumuz yok.Bu şehirde 2 doktor var onlarda maşallah azıcık bir soğuk algınlığına bile astım olmuş diyen kişiler  Güveneceğimiz bir doktor maalesef burda yok.İstanbula gidebilirsek yakınlarda 2 çocuğumuda size getirmeyi çok istiyorum.Peki size böyle bir hasta gelseydi ne önerirdiniz ona?Bu 1. aşamanın uzaması herhangi bir soruna işaretmidir?Ben diğer aşamalara gelmediği için hiç denememiştim ama bir lazımlık alıp oyun oynar gibi yapması için deneyeyimmi?Bu şartlarda bunu yapması zor gibi görünüyo ama siz ne dersiniz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 May 2010 Saat 20:16 |
''Rusvet'' deneyin...  Birde bu durumu baskalarinin yaninda cok konusmayin, bunun bir ''marifet'' oldugunu sanar ve devam ettirirler...
|
 |
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2011 Saat 13:07 |
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2011 Saat 15:42 |
Acele etmeyin, yoluna girecek. Bazan böyle inatçı çocuklar olabiliyor.
|
 |
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 22:43 |
Kadir Bey oğlumun bezini 23 temmuzda çıkardık.İlk başta altı çıplak olarak 1-2 gün dolaştı.Ben demeden kendisi çişi gelince hemen lazımlığa oturup yaptı.Kakasınıda yaptı.Hatta oda çok sevindi.Kardeşine "Dilara bak sende böyle yapacaksın tamam mı" dedi.Bende iyice alışması için ödüller verdim.1-2 gün sonra çamaşırını giydirdim.Ama bu seferde altına kaçırmaya başladı.Ama Allahtan uzun sürmedi bu dönem.Geceleri kuru kalkıyor ve sabahları benim yanıma çişini yapmadan gelmiyor.Tam artık herşey düzeldi.İyice alıştı derken akşamları kakasını altına kaçırmaya başladı.kaç gün oldu bilmiyorum ama son bir kaç gündür hep böyle yapıyor.Anne kakamı altıma yaptım.unutmuşum diyor.
bu sorudada benzer bir durum var ve siz arkadaşlarıma çocuklarınızın altını bezleyin demişsiniz.Şimdi benim oğlum 27 temmuzda 48 aylık oldu.5 yaştan gün almaya başladı.ben artık bezlenmesini istemiyorum ama bizdede öyle olmasımı gerekiyor.yoksa arada böyle kaka kaçırmasıda normalmi ????Birde haftasonu uzun bir yolculuğa çıkıcaz.3 hafta falan annanelerinde olucaz.Şimdi mekan değiştirdiği içinde sorunlar yaşarmı tuvalet konusunda. neler yapmalıyım????
Düzenleyen piar - 03 Ağu 2011 Saat 22:45
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 10:22 |
Bazı çocuklar "işi" uzatabiliyor. Birde anne çocuğa terör uyguladı ise, iş dahada uzun sürebiliyor. Gayet "mülayim" ve sabırlı olacaksınız. Bağlamaya devam, birazda onu zora koşalımki, gayrete gelsin.
|
 |