|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kry2009 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 90 |
![]() Gönderim Zamanı: 04 May 2010 Saat 10:20 |
Merhaba Dr. Bey,
Kızım 5 aylık, yakında ek besinlere geçmeye başlayacağımız için nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.O yüzden size bir kaç sorum olacak.Kızıma demir ilacı vermiyorum sizin tavsiyenizle.Ama biliyorum ki 6 aydan itibaren demir ihtiyacını ek besinlerden karşılaması lazım.Siz evde pişen etli sebze yemeği değişsiniz ama bunun olçüsü nedir. Hergün mutlaka yumurtasını ve etli sebze yemeğini yemesimi gerekiyor günlük demir ihtiyacı için. Yoksa ikisinden biri yeterlimi.Ayrıca pekmezde de demir olduğu soyleniyor, onunda bir yararı olurmu?
Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119707 |
![]() |
Bebekler için en iyi "demir" kaynağı, anne sütü ve inek sütüdür... İngilizce bilenler için .BAK; http://www.measuredhs.com/pubs/pdf/OD22/OD22.pdf..... Hernekadar bizim doktorlar inek sütü kansızlık yapar derlersede inanmayın..Ayrıca yemeklerinede 1 kuru köfte kadar etli yemek, demir ihtiyacını fazlası ile karşılar... Pekmezdeki demir, proteine bağlı "organik demir" olmadığından bize bir yararı olmaz.Pekmezdeki demir, pekmez hazırlanırken kullanılan,"pekmez toprağı"denilen <marn > denilen killi topraktan geçen demirdir..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|