Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
utkum08
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
|
Konu: tekrarlayan enfeksiyon Gönderim Zamanı: 12 Nis 2010 Saat 20:31 |
wbc 12,4 lym 28.7 mon % 9.7 neut % 59.9 eo% 1 ba 0.7 lym 3.6 mon 1.2 neut 7.4 eo 0.1 ba 0.1 rbc 4.02 hgb 9.2 hct 28.5 mcv 70.7 mch 23 mchc 32.5 rdwc 18.6 plt 462 mpv 6.7 pdw 15.9 pct 0.311 crp 29.50
mrb kadir bey. oğlum 8 aylık. oglumun ateş dısında hıcbır sıkayetı yok. kulak ve boğazında ve idrarında hiçbişey cıkmadı. fakat her ay enfeksiyon tekrarlıyor. bu dördüncü. her defasında WBC cok yüksek cıkıyor her defasında da hiçbir belirti olmuyor kulak bogaz ıdrar temız cıkıyor. antıbıyotık kullanıyoruz geçiyor. bır de doktor kanının dusuk oldugunu soyledı. devıt damladan baska kan ılacı vs.hiçbir ılac kullanmıyoruz. kullanmalı mıyız?
bu arada altını çiziyorum bız bu tahlıllerı ateşinin çıktıgı sabah yaptırdık. ılk gun wbc düşük çıkıyor biz grıbal enfeksıyon dıye hıcbır ılac kullanmıyoruz fakat ıkı gun sonrakı kan tahlılınde wbc yukselıyor. ne enfeksiyonu olabılır kadir bey bu süreklı tekrarlıyor? alerjik olabılır dedıler. içme suyundan olabılır mı? adanada yasıyoruz suları içiliyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117771
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 10:14 |
Allerjilerin hiçbir türünde ateş olmaz. Ateş=Enfeksiyon... Erkeklerde İYE görmüyoruz... Lym oranı düşük, buda antibiyotik gereken bir durumu işaret eder.İçme suyundan olsa, ishal başlardı. Antibiyotik başlamadan önce bir "Boğaz Kültür"ü yaptırırsanız, ne enfeksiyonu olduğu belli olur...Ben olsam, ne enfeksiyonu diye kafa yormam, Augme...in 200 2x1 başlarım, nasıl olsa,hepsine etkilidir.
|
 |
utkum08
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 10:52 |
antibiyotiğe başladık dün sabah. kanın düşük çıkması ateşe mi bağlı peki. 9.2 düşük değil mi? herhangi bir ilaca gerek var mı? çok teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 12:16 |
Demir için acele etmem... Hele bir hastalığı geçsin, birazda et ağırlıklı besleyin. Eğer sadece anne sütü alıyorsa, hiç karışmayın... 1 hafta sonra bir daha bakar, Hgb 10g/dl. altında ise, o zaman tedaviye başlarım...
|
 |
utkum08
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 23:34 |
- ben birkaç mailde (kulak enfeksıyonu olan bır hastada) ''şişeyi bitirin'' yazdıgınızı gördüm. daha once de bize ateşi düştükten sonra antibyotiği vermeye devam etmenıze gerek yok demıstınız. ben de 3 gunun sonunda vermıyordum. ne kdr kullanmam gerekıyor acaba? - enfeksıyon her ay tekrarlıyor dediğim gibi. bunun sebebi bu bakterinin vucudunda
bağışıklık kazanması olabilir mi? - aug. antibiyotik başladıktan 3 gun sonra ateşi düşmeye başlıyor. dogdugundan berı 4.kez antibiyotık kullanmak zorunda kaldık istemesem de.sımdı her hastalandıgında antıbıyotık kullanıcaz dıye korkuyorum. antıbıyotık dırencı durumu yaşar mıyız? - bu arada sol gözü çapaklanıyor. ne kullanabılırım? gözüyle cok oynuyor uyanırken. ondan olabılır mi?
Düzenleyen utkum08 - 13 Nis 2010 Saat 23:39
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2010 Saat 11:28 |
-Antibiyotiğin süresi, duruma göre değişir. Doğru, bazısında ateş düşer düşmez, antibiyotiği kesebilirsiniz.
-Dediğiniz durum sadece "Tifo" ve "Verem" için geçerlidir. Basit boğaz enfeksiyonlarında aynı mikrop defalarca hastalık yapamaz. Herbiri farklıdır.
-Augm...in den 12 saat sonra ateşi düşmüyor ise, viral enfeksiyon demektir. Tabii nadiren Aug...in'e dirençli bir bakteride olabilir ama çok nadir bir durum...
-Tobrased göz damlası 4x1 damla HER İKİ GÖZE damlatın...
|
 |
utkum08
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2010 Saat 18:49 |
ben zaten bu döngüde gidip geliyorum viralse neden wbc yüksek. dilde pas tabakası var. bakteriyel enfeksiyonsa augm. neden 3 gun sorna tesir ediyor? dün gece ağlayıp huzursuzlandıgı ıcın ateşini düşürmeye çalıstık 40.1 dereceydı. paraseta. fitille düşmedi. 6 saat sonra calp. surup verdım 2 saat sonra 38e düştü. ateşli oldugundan augm. mıdesınden direkt çıkardı. hastaneye götürdük antb. iğne novasef gunde 2 kez 400mg 6 iğne yazdı. birini bu sabah vurdurduk. 8 saat geçti hala ateşli. 38ın altına hiç düşmüyor. ates dusurucu verdıgımde 2 saat sonra etkısını gosterıyor ancak. kucagıma alırken korkuyorum vücudunda agrı var sanırım dokununca bıle canı yanıyor. ateşi çıktıgında ürperme ve titreme oluyor. hızlı nefes alıyor. ne yapacagımı şaşırdım perişan durumdayım ağlama krizlerine giriyorum. tekrar kan tahlılı yaptırıp değerlerıne baktıralım mı? tşk ederım cvplarınız için.
Düzenleyen utkum08 - 15 Nis 2010 Saat 00:20
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2010 Saat 12:50 |
Artık tahlillerde güvenim kalmadı, iğneye rağmen ateşinin düşmemesi, viral olduğunu gösteriyor.Bu kadar yüksek ateş, 6. HASTALIK işaretidir. Eğer ateş düşer ve döküntü görürseniz, kesinlikle 6. Hastalık... Antibiyotikleri kesin.
|
 |