Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan faranjir, boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrarlayan faranjir, boğaz enfeksiyonu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Nis 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan faranjir, boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2010 Saat 12:25
merhaba doktor bey,
Kızım 7,5aylık ve 8 kilo . 10 gün evvel kızımda hafif ateşle başlayan öksürük ve hırıltı neticesinde doktorumuz 2 gün, günde 3 kez peditus buna ek 5 gün sürecek 12 saatte bir klamer, 12 saatte bir sekrol ve günde 3-4 defa serum fizyolojik verdi. Kullandık tam geçmeyince klamer ve sekrolü 2 gün daha uzatarak tedaviyi 7 günde tamamladık.
Ancak 8. gün kızım yeniden ateşlendi. 9.gün doktorumz yine boğaz kızarıklığı olduğunu söyledi.İlaçları değiştirerek actifed (günde 2 kez yarım), pedifen(günde 3 kez yarım) verdi. Bu ilaçları 2 gün kullanmamı bu süre içinde ateşi düşmezse,burnundan yeşil sümük akarsa ya da şiddetli öksürürse kendisini arayarak talimatıyla 3.gün kullanmak üzere agumentin verdi. Kızımda ösürük yada tıkanıklık yok, ateşi hep var. İlaçlara rağmen düşmediği gibi fitille bile zor düşürebiliyorum.Ilık banyo, ılık kompres yaptım ama düşmüyor.Uyurken ağzının aktığını farkettim. Bana ne tavsiye edersiniz? Bu tedavi hakkındaki yorumlarınızı paylaşır mısınız? Çok uzun oldu farkındayım birde kızımın vücudunda, boyun altında  ve ayaklarında kızarıklıklar var.
 
Birde kızıma haftada 1 kez somon balığı versem (norveç somonu)  sakıncası olur mu?
hndn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2010 Saat 15:16
Lüzumsuz antibiyotikler nedeni ile, "Antibiyotik ateşi" başlamış... Bütün ilaçları kesin, bizim "grip" tedavilerini uygulayın. Akıntı yeşile dönerse, gribin sonuna gelmişiniz demektir. Virütik hastalıklarda antibiyotikler bir yarar sağlamaz, işleri daha beter yapar.. Yarında ateşi olursa, bir" Tam kan sayımı" yaptırıp bana yazın..
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Nis 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2010 Saat 18:09
Kızımın ateşi düştü, antibiyotiğe hiç başlamadım  ve diğer ilaçları da kestim. Sadece çok bitkin, gündüz uyumayan çocuk nerdeyse 6 saat uyur oldu. Yanlız dili bembeyaz yara olmuş gibi.. Doktora gitmedim birdaha.
hndn
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.