Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebek gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zerrin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Konu: bebek gelişimi
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2007 Saat 08:49
merhabalar doktor hanım.

3 aylık kızımın doğumundan itibarenki kilo, boy gelişimini yazıp sizin de fikrinizi almak istiyorum..

kızım 14 Ağustos 2007 de 3660 kilo 49cm boy ve 35.8 baş çevresi ölçümü ile dünyaya geldi. hastane çıkış kilosu 3480 olarak ölçüldü.

18.08. 2007 tarihli ilk kontrolünde kilo 3390

01.09.2007 tarihli kontrolünde 3950

10.09.2007 tarihli kontrolünde 4250

19.10.2007 tarihli kontrolünde 5750 kilo 55cm boy 39cm baş çevresi

02.11.2007 tarihli kontrolünde ise 6050 kilo 57cm boy ve 40cm baş çevresi olarak ölçümleri yapıldı.

kızım anne sütü ve mama ile besleniyor. sabah ve akşam saatlerinde artan sütüm, gün içerisinde ancak 30cc kadar çıkabildiği için doktorumuz çok önermese de dayanamayıp mama takviyesinde bulunuyorum.

verdiğim bilgiler doğrultusunda ufaklığın gelişimi hakkında sizin de görüşünüzü almak isterim.

son olarak; kızımı emzirirken mümkün mertebe her iki göğüstede en az 15 er dakika tutmaya çalışıyorum. emmesinin ilk 5 dakikasında düzünli olarak yutkunma sesi duymama rağmen kalan sürede bunu çok fazla duyamıyorum. emişi de hafifliyor. bunun nedeni memedeki sütün bitmesimidir yoksa farklı bir nedeni de olabilir mi?

biraz uzunca oldu ama  afınıza sığınıp, cevaplarınız için de şimdiden taşekkür ediyorum...

sevgiyle...

Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2007 Saat 22:36
Merhaba...
Bebeğinizin gelişmesi sağlıklı. Verdiğiniz mama takviyesi olmasa ne kadar kilo artışı yapacaktı bilemiyorum tabii.  Ama mama takviyesi bebeğin büyümesini sağlıklı sürdürebilmek için verilebilir. Bebekler genellikle memenin içinde biriken sütün % 80-90'ını ilk beş dakikada emerler. Neden budur. Normal bir durumdur. Endişe etmeyin... Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.