Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeçmeyen kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rüya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: geçmeyen kabızlık
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 02:24
merhaba Kadir Bey benim ayın 13ünde 11 aylık olucak bir kızım var.kızım ek besine geçtiğimiz günden beri kabızlık yaşıyor başlarda kendi kendine 4-5 günde bir yapabiliyordu bizde zorunda olmadıkça ilaç kullanmak istemedik.son bir aydır hiç yapamıyor bizim zorumuzla fitil yada lahmanla yapabiliyor onda bile yardım ediyoruzz.duphalac başlangıçtan beri kullanık fakat çok düzenli değil.bikaç gün önce farklı bir doktora götürdük 1 ay boyunca hergün lahman yapmamızı söyledi 15 gün sürekli sonraki 15 gün iki günde bir şeklinde ve 15mililitre duphalac  ne yapmalıyız yardımcı olursanız çok sevinicem.birde kızımın yeme sorunu var anne sütünü sürekli alıyor ama ek besin konusunda iyi değil zorlayan bir annede değilim boyu 71 kilosu 8kilo 160 gram gram çıktı doktor çok az olduğunu söyledi moralim çok bozuldu acaba çok mu geride.şimdiden cevabınız için teşekkürler.
derya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 10:52
Kabızlık dediğiniz şey, 4-5 günde bir cıvık gaita ise bu ,kabızlık değil, sert kaka yapıyor ise, önce yağ ve şeker oranlarını arttırın, yeterli olmazsa, "Activa" yoğurt yedirin, ertesi günkü kakanın kıvamına göre dozunu ayarlayın.. Kilosu zaten 9 aylık kilosu, hiç olmazsa, ilaç niyetine yoğurt yemiş olur. Kakası yumuşak ise, hiçbir şey yapmayın...Sütlü gıda miktarı en az 500ml. olsun.
Yukarı Dön
rüya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 13:12

Kadir bey kızım kakasını başlangıçta 4-5 günde bir yapıyordu son bir aydır ender zamanlarda kendi kendine ceviz büyüklüğünde oldukça sert kaka yapıyor.Biz birikmesin diye 4-5 günde bir lahman yapıyorduk bu sorun yüzünden götürdüğümüz doktor lahman önerdi 1 ay boyunca 15 gün hergün 15 gün gün aşırı.ben bu yöntemi onaylıyormusunuz onu merak ediyorum ona göre tedaviye başlıycam.beslenme değişikliklerini zaten uyguladım bitek activa vermedim onuda vericem ama yeterli olur mu bilmiyorum.kızım 11 aylık 8kilo 100 gram anne sütünü istediği zaman veriyorum ana öğünleri oldukça az yiyor bi tavsiyeniz var mı bu konuda pınarın ilk adım sütlerini öneriyor musunuz .ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

derya
Yukarı Dön
rüya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 13:39
başlangıçta 4-5 günde bir yapıyordu derken sorunun başlangıcında yani ek besin başlangıcında yoksa ilk altı ay günde beş altı defa yapıyordu.
derya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 18:57
11 aylık çocuğa hergün lavman, duyulmuş, görülmüş bir şey değil..Kilosu az. Aç kaldığında da bu şekilde kaka yaparlar. Beslenmesini arttırın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.