Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uyku ve huzursuzluk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUyku ve huzursuzluk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
merve3ay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: Uyku ve huzursuzluk
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2010 Saat 03:37
Doktor Bey çocuğum iki gündür bir grip geçiriyor, öksürük, burun akıntısı vs. Sizin söylediklerinizi uyguluyorum. Ancak 1 haftadan beri çıldırmak üzereyim, çünkü kesinlikle uyumuyor. Bütün eski maillere baktım. Benim oğlum 2 gündür gündüz de uyumuyor. Yatırınca bağırıyor, asla sallatmıyor kendini. Emereken uyuyakalırdı, asla uyumuyor. Hafta içi bakıcısı çok uyutuyor gündüz diyeceksiniz. Hafta sonuydu ve iki gündür gündüz-gece toplasanız 5 saat uyumuyor. Yattığı anda ayaklarını sallıyor,bacaklarını oynatıp duruyor, bir salise bile aynı pozisyonda durmuyor. Bağırıyor, ağlıyor, gözleri kapalı dönüp duruyor. Gerçekten çok üzülüyorum, çok çaresiz kaldım. Hastalıktan deseniz burnu da tıkalı değil. Ayağını bacağını oynatmaktan kendi uykusunu kaçırıyor. Bir rahatsızlığı mı var acaba? Ne yapmalıyım, lütfen bir çare...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2010 Saat 12:36
Sakın kulağına vurmuş olmasın?? Siz genede bir göstertin, sonucu konuşalım..
Yukarı Dön
merve3ay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2010 Saat 17:18
Bugün doktora götürdüm, kulağında biraz kulak kiri var ama ağrı yapacak kadar değil dedi. Ciğerlerinde filan problem yok, basit bir soğuk algınlığı dedi. Peditus yazdı. Ayakları bacakları sallamaya devam. Bebek arabasında bile gözleri kapalı ama devamlı olarak bacaklarını sallıyor. 10 aylık şu anda, yürümeye taktı kafayı. Devamlı biyerlerden tutunarak yürümek istiyor. Birkaç haftadır zaten gece uyanıp beşiğinde kalkıp biraz gezinip tekrar uyuyordu. Bu hafta bu noktaya geldi. Acaba bununla ilgisi olabilir mi? İyice yoruyorum gündüz, yürütüyorum, yürütecinde de çok vakit geçiriyor. Ama işte hasta olalı beri bu denli bir hareketlilik geldi. Asla dalamıyor uykuya hareket etmekten.
Bir de boyu 74 cm ve 10 kilo, baş çevresi 47cm. Gelişimi nasıl?
Hocam inanın size bir soru sormadan önce bütün eski mailleri okuyorum, değerli vaktinizi boşa harcamak istemiyorum. Yine de vakit ayırıyorsunuz, bütün anneler adına çok teşekkür ediyorum.

Düzenleyen merve3ay - 01 Mar 2010 Saat 17:31
Yukarı Dön
merve3ay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 16:16
Bugün durumu çok ağırlaştı. Sabahtan beri 38 derece ateşi var ve inanılmaz halsiz. Devamlı uyumak istiyor. Devamlı yatıyor, başını hiç tutamıyor, hep biyerlere dayamak istiyor.  Ne verdiysem kustu. Peditus verdim, iki defa denedim, ikisinde de kustu. Bugün hastalığının 4. günü ve ilk 2 günkü aşırı hareketlilik ve uykusuzluktan sonra dünden beri, özellikle bu sabahtan beri bu halde. Kolunu kaldıracak hali yok ve hiçbir şey yiyemiyor. Öksürüğü azaldı. Burnu hala akıyor, hiç koyulaşmadı akıntısı. Ama bu halsizliği beni çok korkutuyor. 5 dk. bile hali gelmiyor saatlerdir böyle. Ne yapmalıyım, ilaç mı başka bişey mi? Grip mi bu yoksa başka bişeylerden de mi şüphelenmeliyim? İshali yok ama kakası çok yumuşak ve ishalimsi sapsarı bir kaka. Zaten kusmaktan kaka da yapamıyor. Ne önerirsiniz, ne yapmalıyım :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 19:33

Grip arazları... Peditus verirken dikkat et, parasetamol ihtiva eder, yanında başka parasetamollü ilaç verme...

Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 17:00

Doktor Bey tekrar merhaba

Oğlumun gribi geçti ama iki haftadır süregelen uykusuzluğuna çare bulamadık. Uyutmak için her yöntemi denedik(ağlatma, gündüz uyutmama) ama bir fayda sağlayamadık. Sonunda sipraktin vermeye karar verdim. Dün gece akşam yemeğinden önce yarım ölçekten biraz daha az verdim. 2 saat sonra uykusu geldi. Gece deliksiz 10 saat kadar uyudu. Sabah ben zorla kaldırdım. Bugün de neredeyse bütün gün uyumuş. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Hata mı ettim vermekle? Bu gece de versem mi cok kararsız kaldım. Henüz 10 aylık ve hastalık nedeniyle 9 kiloya geriledi. Boyu 74 cm. Acaba çok mu küçük, kaldıramadı mı bünyesi? Yoksa ilaç nedeniyle böyle olması doğal mı?
Verdiğiniz ve vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 19:50
Birkaç günlük yorgunluğun acısını çıkarmış olabilir.. Sipraktinin iştah açıcı etkiside vardır.. Peşpeşe 5 günden fazla verme.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.