Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ağzından sürekli gaz çıkarmak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumağzından sürekli gaz çıkarmak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4266
Mesajın Direkt Linki Konu: ağzından sürekli gaz çıkarmak
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2010 Saat 11:35
iyi günler dr bey
oğlum 20 aylık çok iştahsız bir çocuk zorla yer herzaman 3 gündür sürekli ağzından gaz çıkarıyor alıyorum sırtını sıvazlıyorum bir faydası olmuyor açkende tokkende oluyor bir kaç kez kustu biraz grip başlangıcı var ama bu gaz onu çok huzursuz ediyor gece uykusunda bile gaklıyor neden olabilir acaba
sanki midesi bulanıyor gibi bir doktora götürmelimiyim sizden başka danışacağımız kimse yok şimdiden teşekkürler
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2010 Saat 19:23
Hassasiyetinizi belli ettiniz ise, sizi "gıcık" etmek için bunu kullanıyor olabilir.. Bir müddet yanında bu mevzuyu konuşmayın, devam ederse, bir hazımsızlık olabilir. Günde 1 defa "Festal" draje, havanda ezip verin, gene geçmezse, gösterin..
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 00:43
dr bey dün iyice kötüleşip öksürüğü kusmaları vede gaz çıkarması çoğalınca bugün dr götürdüm baktı akciğerleri temiz bunun reflüsü var dedi bebekkende aynı teşhiş konmuştu mottilium ve gaviscon kullanmıştık bu günde yine mottilium verdi 3x1/2 ölçek geçmezse bir çocuk gastrolojisine götürün dedi inanın korktum öksürüğüde ondan olabilir dedi
oğlumun kusmaları giderek artıyor sanki
ben öksürüğü için bal limon zencefil günde 3 defa veriyorum bu çoğaltmış olabilirmi kusmasını balgam atıyor
zaten iyi değil bu karışımla dahadamı kötü oluyor midesindeki gaz olayı
ve zaten olmayan iştahı artık hiç yok
kırk takla atıyorum bir kaşık birşey yesin diye tabağı görünce öğürüyor hadi yedi biraz diye sevinirken hop kusuyor
sizin görüş vede önerilerini bekliyorum

Düzenleyen nurten... - 02 Mar 2010 Saat 07:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 19:00
Görmeden çok zor... Deneme- yanılma ile gideceğiz. Bir müddet Motilium dene, olmazsa, Festali deneriz.
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 05:36
dr bey oğlum geçen hafta ateşlenipte kusmaları dahada artınca bir dr gösterdim 3 gün devamlı kustu vede kulaklarını tutup ağlıyordu öksürükte vardı dr bronşit başlamış dedi iğneleri kullandık ve şuan durumu çok iyiye gidiyor çarşamba sintigrafi çekildi sonuçları değerlendirirmisiniz

SİNTİGRAFİ SONUCU

0,5 mCi Tc-99m perteknetat oral yoldan verildikten hemen sonra anterior veya posterior pozisyonda 30-6dakikaklık dinamik görüntüler alındı

Bulgular=yarım saatlik izlem boyunca bir kez mide içeriğinin özofagus 2/3alt kısmına geçişi izlenmiştir.

Gastroözofageal reflü lehine bulgu izlenen GER sintigrafisi

TAHLİL SONUÇLARIMIZDA BUNLAR

PPD:endurasyon çapı 10mm

WBC:11.6  RCB 4.67  HGB 9.89  HCT 29.41 MCV 62.96   MCH21.37  MCHC 33.94 RDW 17.68 LYM 6.78   

IgA 0.249  ıgG 6.27 ıgM 0.856 total ıgE18.3 sedimantasyon 30dak.12  60 dak.30

Sepesifik ıgE cilt testi

F1 yumurta beyazı  <0.10 f2 süt <0.10  D1 D.pteronyssinius <0.10  D2 D. Farinae<0.10 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 12:33
Hem bronşit deyip, hem antibiyotik, hemde iğne şeklinde vermek, biraz garip, ama görmeden bir şey söylemek zor...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.