Merhabalar Kadir Bey.Ek gıda hakkında daha önce sorulmuş soruların çoğunu okudum.2 yıl bile sadece anne sütü verilebileceğini,anne sütü yeterli gelmediği taktirde ek gıdalara başlanacağını yazmışsınız doğru anladıysam. Peki ek gıda sadece anne sütü yeterli gelmediği taktirdemi başlanmalı.Başka bir doktorumuzun yazısında pütürlü gıdalara alışması,çiğnemeyi öğrenmesi amacıylada ek gıdaya 6 ay civarı başlanması gerektiği yazıyordu.2 Yıl sadece anne sütü alan bi çocuk daha sonra yemek yemeyi yine 6 ayda ek gıdaya başlamış bir çocuk kadar kolay öğrenebilirmi??Bu konuda daha önce cevap yazdıysanız göremedim maalesef
Ben kızım şu anda 6 aylık.Doğum kilosu 3.180 boyu 48 cm. di. Şu anda ise kilosu 7.800 boyuda 65 cm. Geçen ayda aynı kilodaydı,bu ay kilo almamış.Ama sanırım doğum kilosuna göre fazlası var öylemi.Bu durumda bende ek gıdaya başlamayı ne kadar ertelemeyim.Ben emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum ama bu ay kilo almaması artık sütün ona yetmemesi anlamına mı gelir?Cevabınız için şimdiden teşekkürler...