Hocam tekrar merhabalar.
Öncelikle geçen programınızda çok şıktınız belirtmeden geçemeyeceğim. Bu kadar genç bir profesörle karşılaşmak beni şaşırttı açıkçası.
Bizim bebiş 6 ay 6 günlük oldu ve ben ek besinlere başladım. Daha önce de söylemiştim maşallah iştahlı ve sizin dediğiniz gibi ağır ağır azar lokmalarla veriyorum. Ben size ek besinleri verme şeklimi anlatıp onay almak istiyorum. Zamanınızı alacağım ama az mı çok mu bilemedim. Bir günlük öğünü örnek vererek sorumu sorayım size.
Sabah anne sütü (150 ml kadar geliyor) ve doymadığını hissedersem biberon mamasıyla yapılan tahıllı kahvaltı maması (150 ml.). Öğlen bir çay fincanı (100 ml) yoğurt veya erik armut gibi püreler kendim hazırlarım ve pütürlü yiyor ve anne sütü (90 ml). İkindi biberon maması (150 ml) ve akşam da kabak patates havuç brokoli ve maydanoz karışımıyla buharda haşlayıp ezdiğim lapa çorba gibi mama (120 gr kadar). Yatmadan da banyo yaptırıyorum ve anne sütümü veriyorum (90 ml). Ama rahat uyusun diye de biberon maması da takviye edebiliyorum 120 ml kadar. Gece de sütümü sağıp uykuda başını mutlaka alttan destekleyip 75 ml kadar veriyorum. Sabaha kadar 9-10 saat uyuyor. İşte böyle hocam sizce bu şekil şimdilik iyi midir? Miktarları da yazdım ki sorumun yanıtını tam alabileyim diye. Doktorum kıymalı çorbalara tavuğa ve sabahları peynir yumurta gibi besinlere ayın sonuna doğru geçmemi önerdi. Tavuk ve balık da 7. ayda başlanacak dedi. Bu düzeni sizden teyit etmek istiyorum. Az mı çok mu acaba? Teşekkürler.
Benal Hanım not atmak aklıma geldi. Bunların hepsini aynı günde vermiyorum. Gün aşırı değiştiriyorum. Mesela çorba ve yoğurdu dönüşümlü veriyorum. Yani bir gün çorba bir gün yoğurt oluyor. Yoksa sanırım fazla gelir.
Düzenleyen 1978koaka - 10 Kas 2007 Saat 18:32