Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz kızarıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz kızarıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz kızarıklığı
    Gönderim Zamanı: 08 Şub 2010 Saat 17:13
doktor bey, öncelikle bugüne kadar sorduğum tüm sorularıma cevap verdiğiniz için biz annelere vakit ayırdığnız için sonsuz teşekkürler ediyorum.
11 buçuk aylık kızım  güne çok huzursuz bitkin başladı tek tük öksürüğü vardı yemek yerken öğürüyordu bir seferde istifra etti boğazını kızardığını fark ettim ateşi de vardı.doktora götürdük boğazı kızarmış dedi ateşi 38.8 çıktı agumentin , colpol ve iburamin cold yazdı ben sadece agumentin aldım diğerlerini sizden öğrendiklerime dayanaraktan kullanmadım.fakat bir ölçek colpol verdim çok huzursuz olduğu için uyurkende sıkı sıkı sardım terlemesi için.antibiyotiğede henüz başlamadım fikrinizi almak istedim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119235
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 09:44
Augm... ve Calpol kullanabilirsiniz. Augme..in şartmı, bilmiyorum... Görmeden söylemesi zor. Eğer emin olmak isterseniz, bir kan sayımı yaptırıp WBC(lökosit) sayısına bakın. Düşük veya normal sınırda çıkarsa, antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 09:40
doktor bey üç gündür ateşimiz devam ediyo özellikle geceleri ateşi çok yükseliyor dün gece sabaha kadar defalarca kustu çok halsiz bitkin agum... üç gündür veriyorum hiçbir düzelme olmadı napacağımı bilemiyorum çok ağırlaştı durumu.henüz döküntüler yok ama 6. hastalık olabilirmi agum.. devam ediyimmi ne zaman iyileşmeye başlar

Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 09:46
ayrıca öksürük yok sadece ateş halsizlik kusma şikayetimiz varbazen balgam çıkarıyo sanki boğazına bişey takılırmış gibi oluyo  nefessiz kalıyo.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 14:18
6. Hastalıkta, kusma, balgam olmaz... Domuz gribine benziyor, hiçbir şey yapmayın, sakın ateşi düşürmeyin. Burnuna bol serum fiz. damlatın, yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatın.
Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 14:29
domuz gribi aşısı olmuştuk.aşıya rağmen böyle bir ihtimal olabilirmi?boğazı bugün çok kızarmıştı dilindede beyaz noktalar oluşmuş ayrıca hiç bir şey yemiyo sadece emiyo.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 14:32
Hafif geçirir. Emzirmeye devam..
Yukarı Dön
bebeğim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2010 Saat 11:26

Kadir bey bu gün kızımın karın bölgesi sırtına yayılmış durumda döküntüler başladı ateşi düne kadarda vardı sanırın altıncı hastalık bu antibiyotik kullanmaya devam edelimmi?bugün beşinci gün.ne önerirsiniz?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.