Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuuyku sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
banusa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku sorunu
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2009 Saat 23:15
merhabalar 15 aylık ikiz bebişlerim var ve uyku sorunumuz çokk fazlaaa
uyutuyorum   neredeyse yarım saate bir uyanıyorlar bir dönem düzeliyo sonra tekrar başa dönüyoruz acaba dişlerde kaynaklı olabilirmi diye düşünüyorum 8 dişimiz var 15 aylığız

birde emmek için yapıyor olabilirlermi  mzirmeyi bile bırakıcam neredeyse

burada uyku konusu varmıydı bulamadım yeniden konu açtım osebepten kaynaklı
şehnaz sen yazmışsın ama bugün kaçırdım tv yi izleyemedimmm
sevgiler
banuConfused
Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2355
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2010 Saat 15:11
Anne ve babasıyla birlikte yatan çocukların ileriki yaşamlarında sanıldığı gibi psikolojik sorun yaşamadığı bildirildi.

ABDde yapılan bir araştırma, birlikte uyumanın sağlıklı olduğunu ve çocuğun gelişimi üzerinde uzun süreli etkisi bulunmadığını ortaya koydu. 

California Üniversitesinden Dr. Paul Okami, öncelikle ailelerden çocuklarının uyku planını sunmalarını istediklerini, buna göre, ailelerin yüzde 35inin bebekleri 5 aylıkken aralıklı olarak kendileriyle uyumasına izin verirken, yüzde 9unun sürekli birlikte uyuduklarını söyledi. 

Okami, çocuklar 5 yaşına gelinceye kadar bu oranın yüzde 6ya düştüğünü, 6 yaşında ise sadece yüzde 3 olduğunu belirtti. 

YALNIZ UYUYANLARDAN HİÇ FARKLARI YOK 

Araştırmacılar, 5 aylık oluncaya kadar ailesiyle birlikte uyuyan çocukların 2 ya da 3 yaşına geldiğinde yalnız uyuyan çocuklardan hiç farkı olmadığını, birlikte uyumanın uyku bozukluğuna yol açmadığını saptadı. 

Aynı şekilde bu çocukların 6 yaşına geldiğinde duygusal farklılık ya da davranış farklılığı ortaya koymadığı belirlendi. Araştırmacılar, ayrıca bu çocukların, birlikte uyumaya karşı olanların ortaya attığı akıllarında seksten başka birşey olmuyor görüşünün yanlış olduğunu da kaydetti. 

VAROLAN ENDİŞELER YERSİZ 

Araştırmaya konu olan çocukların, 18 yaşına geldiklerinde yeniden incelendiğini ifade eden araştırmacılar, çocukların bu yaşta da yalnız uyuyan çocuklardan çok önemli bir farklılık göstermediğini belirtti. Her iki grubun da aileleriyle ve yetişkinlerle aynı şekilde ilişki kurabildiği kaydedildi. 

Doktorlar, araştırmada birlikte uyumayla tütün, alkol ve uyuşturucu kullanımı arasında bir bağ da bulamadı. 

Dr. Okami, Developmental and Behavioral Pediatricsde çıkan makalede araştırmaların birlikte uyumayla ilgli endişelerin yersiz olduğunu gösterdiğini söyledi.
hekimce den alıntı.

Yukarı Dön
demrem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3197
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2010 Saat 16:46
canım benım oglumunda uyku problemı var, cok gec uyur gece cok sık kalkar. ama diş mevsiminde 20 dk da bır kalkar desem abartmıs olmam. bazen yanıma alıyorum oylelıkle uyuyor azıcık alışkanlık yaparmı yapar dıyorlar ama uykusuzluk daha kotu gelıyor bana
geçici bir donemdır canım sende yanında yatır dıyecegım babasıyla aranıza alabılırsınız (uzmanlar onermıyor ama onlara demeyız bıseyBig smile)
Yukarı Dön
balkız Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2010 Saat 19:14
ben kafayı yemek üzereyim
uyku sorunundan 14 aylık olucaklar
ikizlerim gece 6 dauyuyolarr
gündüz uyutmuyorum bazen gece uyusunlar diyee
yine 6 da uyuyolar deli olcam
herşey denedim bitki çayı anason falan olmadı
baybay uyku damlası alcam
bide melila damla varmış uyku için onuda alcammm
iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum
Yukarı Dön
balkız Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 13:48
bende uykudan çok çektimm

neyseki dün doktorum atarax şurup verdi çocuklara dün 10 da verdim şurubu
sabaha kadar rahatça uyuduk
saat 6 da uyuyan çocuklar 11 de uyudu
ve gece arada mızmızlandılar ama yanıma aldım hemen uyudularrr

iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.