Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SÜTTEN KESME
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSÜTTEN KESME

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: SÜTTEN KESME
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2009 Saat 20:53
hocam oglum 16 aylık memeden kesmek ıstıyorum cunku hıcbısey yemıyor katı gıda yemıyor sabah kahvaltısı olarak sadece karısım bıskuvı oglen corba oda sehrıye corbası yatarken muhallebı.cocuk hıcbıseyın tadını bılmıyor ac olsada muhallebı ıle o sehrıye corbasından baska bısı ıstemıyor.cevremdede cok gordum bu tarz beslenen cocuklar neredeyse okul cagına gelene kadar blenderla beslenıyorlarmıs alıskanlık halıne gelıyormus.oglumun dıslerı var patlamıs mısırla fıstıgı gayette guzel yıyor ama bızımle sofrada asla yemıyor bır kofte bıle yemıyor tukuruyor.takıp eden dr da sutten kesın dedı ve muhallebı karısımda vermeyın dedı.sutu sade ıcmeye alıssın acıkınca dıger yemeklerıde yer normale doner dedı yası daha kucukken alısması lazım dedı.sımdı oglum benı dıs kasıyıcısı yalancı emzıgı her turlu kullanıyor belırlı bı emme saatı yok cunku genelde acıktıgı ıcın degıl keyıf ıcın emıyor.bırden bıre kesmek en dogrusu dendı bende mememe lımon surdum ıse yaradı oyle ıstemıyor.sımdı yarın sabah acıktıgında agladıgında kahvaltı edemedıgınde mızmızlandıgında napıcam.yarın ben kendım dr a gıdecegım cıgerlerımı usutmusum onu anneme bırakıcam nasıl olacak.korkuyorum bunyesı zayıf dusermı yoksa yermı?ya yemezse?bırde hocam dr da boyunun kısa oldugunu soyledı.ay olarak belkı normal ama genel cızelgesıne bakıcak olursak cocukta anı bır duraklama var dedı.sonra ben kendım muayene oldugum dr la tesaduf konusurken oglumu sevmek ıcın kac aylık dıye sordu 16 aylık dedım benım dr umda ama cok kcuk bu bır problemı olmasın dedı.artık hıc alakasız dr bıle dedıgıne gore cocukta problem var hocam.napmalıyım?boyu ıcın nereye goturmelıyım?cocuk gelısımemı cocuk endokrınolojıyemı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2009 Saat 09:39
Görmeden söylemesi zor, bir gösterin bakalım ne diyecekler.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2009 Saat 22:03
hocam gormeden derken neyı kastedıyosunuz bır tahlılımı?cocuk 17.ayını dolduruyor 76 cm boyunda 11 kg agırlıgında bu verılerle tahmın edılebılır sanırım nasıl gorundugu.emzırme beslenme konusundada bısı dememıssınız.az once komsumuz geldı utku sen hıc buyumuyomusun banamı oyle gelıyor dedı bana bakrak kızarım belkı dıye ama.bana hıc bakmayın evet cocuk buyumuyor kızmam dedım rahat olun dedım.ıyıce dokuldu evet dedı bacaklara baksanıza mını mını tırtıl kadar bısı.nerdeyse 1.5 yasında ve 76 cm boyunda.zekaen bı gerılıgı yok emırlerı anlıyor.ben ozellıkle cocuk gelısımemı endokrınolojıyemı hangısıne gotumelıyım onu bılmıyorum yoksa cocuk dr una mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2009 Saat 10:09
Eksik olarak sadece 2cm. eksiği var ama yüzün görünümü, bacaklarının şekli teşhis konmasında faydalıdır. Eğer bunlarda normal ise, en azından hormanal veya endokrinlik değil diyebiliriz.. Önce bir Çocuk doktorunuza bir danışın, gerek görürse sizi yönlendirir..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2009 Saat 15:59
hımmm bacakları cok kısa ama egrı bugru degıl duzgun kaplumbaga gıbı zaten herkesın dıkkatını ceken daha cok bacakları.yuzude kafası halen 46 cm cok kucuk kafasına oranla yuzunun kucuklugu normal gıbı gorunuyor ama tabı bılemıyorumkı ....fotograf gonderıyım dıycem ama fotoda zaten cok buyuk gorunuyorlar.Tonguecocuk dr u endokrınolojıye goturun dedı ama benım dr um cocuk dr una goturun dedı.sımdı endokrınolojıye goturursem eger o branslık bısıyı yoksa bosuna cocugu hırpalamak ıstemem cok kararsızım bıraz dahamı beklesek acaba?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2009 Saat 16:00
yanı hocam uzun lafın kısası suan cocugun bacakları yenı dogmus bır bebegınkı kadar dıyebılırım.tamamen genel gorunumude tas catlasın 9-10 aylık gorunumunde ama zekaen bı promlemı yok masallah fıldır fıldır.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2009 Saat 12:30
Siz bir gösterin, bakalım ne diyecekler... Alt tarafı bir muayene...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.