Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
keskine
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Konu: Ses çatallaşması... Gönderim Zamanı: 19 Ara 2009 Saat 00:39 |
Merhaba Kadir Bey,Kızımız 22.5 aylık, Geçen hafta faranjit olmuştum,yılda bir kaç kere oluyorum .En son 3-4 ay kadar önce olmuştum dr. allerjik demişti.Bu sefer gitmedim doktora ateşim falan yoktu yoğun şekilde boğazlarım acıyor ve kaşınıyordu biraz sesim çatallaşmıştı öksürük yok denecek kadar azdı.ılık ıhlamur kuşburnu çaylar falan düzeldi.Asıl soruma gelecek olursam.Kızıma geçti sanırım ama kızımda da ateş yok.Çok nadir öksürürse.Ama sesi çatallaştı herhangi birşeye gerek varmı? Nasıl geçer? Güldüğünde,Ağlarken ve özellikle yüksek sesle hararetli hararetli birşeyler anlatmaya çalışırken hep çatallı çıkıyor şu aralar sesinin değiştiğinin farkındayım ama normal konuşurken birşey yok yada başka bir belirti.Neler yapmalıyım sesini nasıl düzeltebilirim?Ihlamur ,kuşburnu falan içiremiyoruz ? Endişelenecek bir durum var mıdır?
Ayrıca arada kafasının arkasını gösteriyor acıyor diye görünürde birşey yok.Babası bir yere mi çarptın diyor gidip duvarı gösteriyor.Ne yapmalıyım?
Teşekkür ederim.Saygılarımla.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117998
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2009 Saat 13:48 |
Tarifiniz, grip... Grip geçiriyorsunuz. Ihlamur veya kuşburnunda ilaç gibi bir madde yoktur. Bunlarda iyi gelen, kaynar suyun sıcaklığıdır. Limonlu bal içirmek , burnuna serum fiz damlatmak, iyi gelir.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2009 Saat 07:34 |
Teşekkür ederim Kadir Bey,Söylemeyi unuttum benim içtiğim kuşburnu ve ıhlamur çaylarına zaten bol limon sıkıyorum ve bal ile tatlandırıyordum.Sanırım bu yüzden iyi geldi zaten.Yani yine sizin tedaviniz iyileştirdi tekrar teşekkür ederim.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2009 Saat 03:07 |
Merhaba Kadir Bey, 1 Hafta oldu sesi aynı başka bir belirti yok seside düzelmedi.Doktorumuzu aradım.Normalde çok AB yi seven bir doktor olmasına rağmen başka şikayeti yoksa özellikle ateşi ,hastalığı viraldir hiç getirmeyin.Tantum verde sprey sıkabilirsiniz.buhar makinenizi çalıştırın yeter dedi.Ses gripte yada farenjitte ne zaman düzelir.Endişelenmli miyim? Ateşi çıksa çıkarmıydı bu zamana göğse inermi diye korkuyorum.Allaha şükür keyfi iyi ama gecesi gündüzü karıştı gece oturuyor.Gündüz uyuyor.Tekrar teşekkür ederim.Saygılarımla.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117998
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2009 Saat 10:41 |
Çok bağıran, çığlık atan bir velet ise, geçmez.. Biraz "ses istirahatı" yapması lazım.. Çok konuşmasın.. Birde çok ilgilendiğinizi fark ederse, hep o şekilde konuşmaya gayret eder. Sakın gaza getirmeyin.
|
 |