Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 12:12
doktor bey, ben aşıyı kızıma yaptırdım. hergün yeni bir haber çıkıyor, bunları okuyunca ne yapacağımı bilemiyorum. 2. dozu yaptırmasam mı?

gazetelerde çıkan bir yazı...
Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde'den domuz gribi hakkında çor cesur açıklama. Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, "Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor" dedi.
  • bu düşüncenin eski ABD Başkanlarından Henry Kissinger'e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti.

Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, "ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, "Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir" açıklamasında bulundu.

Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; "Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı?"

Dr. Rauni Kilde, "Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter" dedi.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 11:53
Nedense, hep böyle "ikbal'den " düşmüş eski sağlık bakanları böyle gıcıklıklar yapıyor.... Neden acaba???
Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 7647
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 16:32
hocam kızlarımızı geçen pazartesi doktora götürüdğümüzde aşıyı sordum..yaptırın dedi..
bikaç doktora daha sordum onlarda yaptırabilirsin dediler...sizinde aşının  yaptırılma taraftarı olduğunuzu biliyorum ve kesin karar vermiştim yaptırmaya...
fakat bikaç gündür kafamı karıştıran söylemler yüzünden aşıyı pazartesi gününe erteledim
yiğenim perşembe günü oldu aşıyı ve sağlık ocağındakiler aşının üretiminin duruduğunu 2. dozu bulamayabilirsiniz demişler..böyle bişey varmı hocam....
kızlarımın 31 aralıkta 1 yaş aşıları var,eğer pazartesi aşı olurlarsa 2.doz aşıları 1 yaş aşılarından bikaç gün sonraya denk geliyor...1 yaş aşılarıyla h1n1 aşını bikaç gün arayla yaptırmak zaralı olurmu?
kafam çok karışık hocam...beni rahatlatın lütfen..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 17:09
Aşının durdurulduğu filan yok, bilakis, aşıyı üreten fabrika sayısı 4 den 5'e çıktı.. Yeni aşı için bağlantı yapılmadı ise, bir müddet aşı bulamıyabiliriz.. Zira fabrikalar  aşı siparişine göre yumurta siparişi veriyorlar. Önceden bağlantınız yoksa aşı bulamazsınız..Aşı, ölü aşı olduğundan diğer aşılarla arasındaki gün farkı önemli değildir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.