Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anaokuluna başlama ve korkular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanaokuluna başlama ve korkular

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nesrin Özcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: anaokuluna başlama ve korkular
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2009 Saat 22:10

Merhaba;

Oğlum 3 yaşında ve bu senenin başında anaokuluna başladı. Fakat başladığı ilk günden bu güne alışamadı. Bir ay ara verdik. Fakat sonra tekrar başladı, bir hafta gitti sonra grip oldu ve sonrasında da bayram girdi araya yine bir hafta daha ara vermiş olduk. Hasta olduğu için ve bayram olduğu için okula gitmediğini söyledim. Bayram boyunca her gün bayram bitti mi anne diye sordu bana. Dün artık bayramın bittiğini yarın okula gideceğimizi söyledim. Arkadaşlarına şeker götürelim dedim. Ama sen de yanımda kal dedi. Aslında hep söylediği de bu: sen de yanımda kal gitme okuldan.. neyse gece boyunca bir türlü uykusu gelmedi uykusu olduğu halde.. kafasını özellikle yastığa koymuyor.. uyursam karnım ağrır diyor. Neyse hasbel kader uyudu ama gece yarısı uyandı ve sabaha kadar uyumadık. gece boyunca mutsuz agresif vs vs.. Artık yarın okula gitmeyeceğiz burnun hala tıkalı biraz daha iyileşmen gerekiyor dedim ama yine de sakinleşmedi.. Sonlara doğru hoşuna giden meselelerden konuşuca sinirlerim geçti anne dedi ve sonra kendisi uyumak istedi.

Okul meselesi onu yoruyor biliyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum.

Bu meselelerin yanı sıra Ahmet Tuna her şeyden korkar oldu. Aslına bu korkular yeni sayılmaz ama uzun bir süre önce seslerden çok korkardı. Bir bir buçuk yaşlarında odadan odaya birbirimize seslenmemiz onu korkutmaya yetiyordu, kapı çalsa ondan korkuyordu yani aslında sadece seslerden korkuyordu sonra unuttu ben çalışmaya başladım anneannesiyle ve dedesiyle kalmaya başladı sonra unutmuştu yada azalmıştı fazlasıyla. (belki bizim evimiz sessizdi onların evine göre ) ama şu aralar her şeyden korkuyor.. kapıdaki vidadan, koltuktaki çantadan.. hayal gücü biraz geniş her şeyi bir şeylere benzetiyor.. bu korkular normal mi bilmiyorum ne yapmalıyım..

Düzenleyen duygu - 02 Ara 2009 Saat 11:57
nesrin
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2010 Saat 23:06
3 yaşında bazı çocuklar anne-babadan ayrılma konusunda aşırı endişe yaşayabiliyorlar. okula gittiklerinde bir anlamda sizlerden koptuklarını veya terk edildiklerini düşünebiliyorlar.  oğlunuz okul konusunda halen zorlanıyorsa ve olanaklrınız varsa okulda daha kısa süre kalabilir veya giderken size ait herhangi bir şeyi yanında götürebilir ve bir süre sonra o şeyden ayrılabilir. bu tarz bir aşamları geçiş dönemi onu daha rahatlatacaktır. çocuklar korkularıyla baş etmeyi korku yaşayarak öğrenirler, oğlunuzun yaşadığına benzer korkulara gelişimsel korkular diyoruz bu korkularını gerektiği oranda ciddiye alır ve uygun çözümler üretirseniz geleceği açısından korkularla baş etmesinde kolaylık sağlamış olursunuz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.