Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doktorun teşhisi doğru mu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdoktorun teşhisi doğru mu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesajın Direkt Linki Konu: doktorun teşhisi doğru mu
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2009 Saat 16:30

İyi bayramlar doktor bey,,,

kızım 20 aylık,bayram gecesi ateşlendi.38,7filan,keyfi yerindeydi.herhangi bişey yapmadım.ertesi gün ağzında yaralar vardı..ateş devam ediyordu..1,5ay evvel bakte.boğaz enfeksiyonu geçirmiş,bol miktarda iğne ve antibiyotik kullanmıştık..dr.a gidelim dedik.muayene sonrası dr.umuz boğaz enfeksiyonu olduğunu ve bakteriyel olduğunu söyledi. Kan tahlili istedim,bosuna ant.kullanmayalım diye..tahlilden önce 4 adet ampisid iğne ve ardından antibiyotik vermişti..

tahlil sonuclarında: wbc:5.6---crp:1 çıkmış

crp si biraz yüksek diyerek yazdığı ilaçları kullanmamı istedi.halbuki 1 normal değerler içersinde gözüküyor..

neyse o gün ve gece yine ateşi yüksekti..1kez ısrar üzerine minos.et ates düşürücü dısında hiçbir sey vermedim.dün ateşi düştü,,yükselsede 37.2 filan oldu.bu gecede rahattı.bugün yine en fazla 37.2 oluyor..

sizden öğrendiğim,wbc yüksekse bakteriyel ve o zaman antibi.gerekli..yüksek olmadığından kullanmadım ve iğneleride olmadık..

yanlış mı yaptım,,doktor mu beni parmağında oynattı?ne oldu bilmiyorum..ateşi düşmüşte olsa benim anlamadığım,atladığım bir şeyler olmasından korkuyorum..2gündür daha önceden okumuşta olsam tekrar tekrar sizin ateş-havale yazılarınızı okuyup,kendimi rahatlatıyorum..tesekkür ederim,iyi ki varsınız.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117214
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2009 Saat 16:51
Kesinlikle "Gripal enfeksiyon"... Ne iğne, ne antibiyotik gerekirdi...Zaten hastalığı geçirmişsiniz...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 14:08
merhaba hocam.
kızım bayram gecesi ateşlenmiş,,ertesi gün size yazmıstım..ateşe müdahele etmeden düşürdüm ve verilen iğne a.b yi kullanmadım diye..wbc:5.6 crp:1
dün kızımda burun akıntısı,su gibi,,bol bol hapsırma,,göz sulanması ve öksürük başladı...bunlarda normal galiba.yalnız ilk başlarda balgamlı gibi gelirken öksürüyü geceden beri daha kuru,nasıl anlatayım kütür kütür gibi..
eski cvplarınızdan birinde kuru ,tahriş öksürüyü ise benical demişsiniz..ilk kez öksürüyor zeynep ve ben tam olarak anlayamıyorum.ne yapmalıyım,,bir de eğer kuru öksürük ise benic..sadece rahatlama amaclı mıdır yoksa kullanmam kesin gerekli mi?

grip konusunu 38.sayfadan baslayıp geriye doğru geliyorum ve ne kadar faydalı bir yerdeyim diyorum
çok anne yada baba size iyi ki varsınız demiş,,katılıyorum:)
çok teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 16:41
Kesin grip geçiriyorsunuz, iyiki antibiyotikleri kullanmadınız. Hastalık iyileşirken, akıntı koyulaşacak ve öksürük biraz daha gürültülü olacak, merak etmeyin. Mühim bir şey olursa, tekrar ateş çıkar, o mühimdir, o zaman doktorun görmesi gerekir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 16:50
benical kullanayım mı?kuru olduğuna emin olursam..az önce ecz.gidip geldim..vicks,cold m.ve benica...geceyi bekliyoruz:)
burda sizi bekliyordum:)sağolun...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 17:17
Çok mecbur kalmadıkca "Benical"i kullanma..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.