Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz kızaarıklığı ?? domuz gribi???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz kızaarıklığı ?? domuz gribi???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz kızaarıklığı ?? domuz gribi???
    Gönderim Zamanı: 27 Kas 2009 Saat 04:28
Merhaba Kızımız 22 aylık,yaklaşık 1 ay önce kızımız çok ateşlenmişti.3 gün inatçı ateşi vardı ve neredeyse 38 in altına pek düşmüyordu.Ama burun akıntısı falan yoktu.Doktora gittik boğazları kızarmış dedi.Antibiyotik ateş düşürücü soğukalgınlığı ilaçlarını verdi bunları kullanmamıza rağmen 3 gün sonunda ancak düştü ateş.Öksürük pek olmadı birkaç gece yattığında öksürdü(daha önceden 4 doz prevenar aşı yapılmıştı)Biraz ishal ve kusma oldu kusmaları ilaç içtikten hemen sonra balgamlı oldu 2 yada 3 kere oldu.Bunları antibiyotiğe bağlamıştım.Sormak istediğim boğaz kızarıklığı bunu yapabilirmi? yoksa domuz gribi atlatmış olabilirmi? burun akıntısı öksürük olmadan atlatmış olabilirmi? Önceden Domuz gribi geçirip geçirmediğini gösteren bir test var mıdır? Teşekkür ederim.

Domuz gribi belirtileri aşağıdaki gibiymiş ,parantez içindeki belirtiler benim kızımda da olmuştu
• Ateş, (vardı)
• Öksürük, (yoktu sadece birkaç gece yatınca birkaç kere oldu))
• Boğaz ağrısı, (sanırım vardı doktoru boğazları çok kızarmış dedi ateşini ona yordu ve AB verdi)
• Burun akıntısı, (yoktu)
• Vücut ağrıları, (ateşi olunca hareketi azalıyordu ateşi düşünce  hareketli sayılabilirdi)
• Baş ağrısı, (bilmiyorum ama bazen çok huzursuzdu)
• Titreme halsizlik bazı vakalarda kusma ve ishal bildirilmiştir. Geçmişte zatürre ve solunum yetmezliği gibi ciddi hastalık ve ölümlere neden olduğu bildirilmiştir. (ateşli olduğunda ince giydirdiğimde üşüdü ama ben ateşe yordum çünkü bizde ateşliyken üşüyoruz.Kusma 2 kere oldu şurubu içtikten hemen sonra kustu,ishalde 2 kere sıvı halde yaptı onuda AB ye bağladım.Ama bebeklerde ve küçük çocuklarda döküntüde oluyormuş.Kızımda dönem dönem döküntü oldu kendiliğinden geçti doktoru enfeksiyondan demişti. Şimdi sadece yukarıdaki belirtiler domuz gribi için yeterli midir?yoksa sadece boğaz kızarıklığı inatçı ateş yapabilirmi? Tekrar teşekkür ederim bu soruyu sormamdaki amaç domuz gribi geçirdiyse aşı yaptırmak istemiyoruz.Daha doğrusu eşim ve ailem çok endişeli size güveniyorum fakat çevremizde bir çok hekim yaptırmayın dedi ve bu kararı eşimle ortak almamız gerekli eşimin onayı yok.Bende çok tedirginim açık hava hariç çıkarmamaya çalışıyorum alışverişe zorla gittik bayram için içim içimi yedi bayramda bile çok fazla dışarı çıkarmayacağım ama çocuk çok sıkılıyor artık.Çok korkuyorum bende  bünyesi zayıf çok hasta oluyor yazık 10 aylıktan beri neredeyse 10 kere AB kullandı :((((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119286
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2009 Saat 10:33
Niye bu kadar uğraşıyorsunuz???  Doçentlik tezimi hazırlayacaksınız? Grip, griptir. Yapacağınız şeyler aynıdır.. AB. vermeyin, ateşi düşürmeyin, öksürük kesici veya soğuk algınlığı ilaçlarının hiçbirini vermeyin, kendiliğinden düzelir. Ağır geçirenler, ya evvelden hastalığı olanlar veya ilaç kullananlar. Boşverin, rahat olun. Benim bir sürü hastam bu şekilde iyileşti, eski maillere bir göz atın..
****Aşınızı olun****
Yukarı Dön
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2009 Saat 15:58
Smile HOCAM İYİ BAYRAMLAR, BAYRAMDA BİLE SİZE RAHAT VERMİYORUM AMA BİR SORUDA BEN SORMAK İSTİYORUM, ŞU BAL VE LİMON KARIŞIMINDAN 5,5 AYLIK KIZIMA HASTA OLMADAN, NORMALDE GÜNDE Bİ TATLI KAŞIGI KADAR VERSEM BİR NEBZE ENGELLEYEBİLİRMİYİM?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119286
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2009 Saat 15:21

Gribi engelleyecek hiçbirşey yoktur.. Boşuna paranızı telef etmeyin. Şu anda mevsim müsait olduğundan, hastalara "limonlu-bal" yerine biraz mandalina veya portakal suyu tavsiye ediyorum..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.