Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - h1n1 aşısı ve sonrası??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumh1n1 aşısı ve sonrası??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Konu: h1n1 aşısı ve sonrası??
    Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 12:05
merhabalar kadır bey..aşı olduktan sonra yaşananlar hakkında fıkır sahıbı olmak için  diğer kullanıcıların yazdıklarına göz atıyordum ki, çoğunluğun aşıdan sonra bırtakım sıkıntılar yaşadığını gördüm..evet belkı her aşı da olduğu gibi ama şu kusma ve 39 derece ateş görülen durumlar beni panıkletti..bu aşı sonrasında yoksa hafıf bır domuz grıbı mı geçiriyoruz??eğer öyleyse aşı olmayan bırıne aşıdan sonra geçirdiğimiz bu rahatsızlık bulaşırmı?kızım 5 yaşında aşı yaptırıcam ve aşıdan sonra ananesı ılgılenecek -ki bunun için izmirden bursaya geliyor-.ama sorun şu ki annem sureklı kortızon kullanan bır pemfıgus vaulgarıs hastası yanı bağışıklık sıstemı çook zayıf..kızımın aşı olduktan sonra olası rahatsızlığı ananemıze buşalırmı??bulaşıcılık varsa kaç gun surer? teşekkür ederim..
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 14:08
aynen hocam kızımda aşıdan sonra 1 günlük bir ateş ve 2 kez kusma yaşadı,aşı reaksiyonumuydu acaba.
Birde Kanada da geri çekilen aşılar konusunda siz ne düşünüyorsunuz.
Acaba çokmu erken karar aldık aşı için.
SAYGILAR
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 19:43
1- Aşı yan tesirleri genellikle 1 günü geçmiyor..Geçenleri hastalık gibi ele alın, aşıdan değildir.
2-Aşı ölü aşı olduğundan, kimseye bulaşması yok.. Solunum yolundan dışarıya bir virüs çıkmıyor..
3-Kanadaki GSK firmasının bu aşının bir "lot'unda" görülen bir kusur nedeni ile sadece o "lot" numarası bulunan aşıları geri çekildi... Bu sebepten ben aşı kartlarına yaptığım aşının "Lot" numarasını da yazarım..
Yukarı Dön
nefiye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2009 Saat 08:32
doktor bey kızım 14 aylık. bir hafta önce h1n1 ilk dozu yaptırdık ancak dün gece 39 derece ateşle acile gittik. boğaz enfeksiyonu çıktı. gece boyu ateş düşürücülere rağmen ateşi min. 38 lerdeydi. burun akıntısı da başladı. ateşin aşıdan sonra olabileceğini söyledi asistanlar ama tüm bu belirtiler sadece aşıdan mıdır, yoksa kızım virüsü bir yerden kapmış ve aşı da koruyamamış olabilir mi, aşının koruyuculuğu ne zaman başlar? aşının ölü virüs olduğu için kişiden kişiye geçmeyeceğini söylemişiniz ancak şu anda akıntı vs belirtiler olması bulaştırılabileceğini gösterir mi.

Düzenleyen nefiye - 28 Kas 2009 Saat 08:33
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2009 Saat 15:59
"- görülen bütün gripler domuz gribidir-" derlerse, işte böyle durumlar ortaya çıkınca ne yapacaklarını şaşırırlar.. Ayrıca Aralık-Ocak aylarında (h1n1 testi) daha evvelce müsbet olanlar gene "grip" olduklarında bakalım ne diyecekler... Siz medyada söylelenlerin hiçbirine kulak asmayın, grip, griptir, adı hiç mühim değildir, yapacaklarınız bellidir(eski maillere bakın).Aşı bulaşmaz ,ama şu anda geçirdiğiniz grip, ateşi düşene kadar bulaşıcıdır.
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2009 Saat 23:19
Dr Bey ben de oğluma geçen salı yaptırdım aşıyı...Aşıyı yaptırınca rahatlıycam sanmıştım ama hiç de öyle olmadı...İçim içimi kemiriyor...
Yan etkileri arasında bir de çok nadir görülenler var...(Ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıkları gibi...)

Hafif yan etkiler için bir gün demişsiniz...Yukarıdaki yan etkiler ne kadar süre içinde görülebilir...

bir de şimdi baktım bizim aşı kartımıza lot no su yazılmamış...uyarınızı dikkate alıp ikinci doz da lot no sunu yazdıracağım...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2009 Saat 23:27
24 saat içinde görülür... Bu reaksiyonları da ne gördüm, ne de olduğunu duydum..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.