Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - küçük bebeğe aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumküçük bebeğe aşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meaningless Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: küçük bebeğe aşı
    Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 13:48
merhabalar Kadir Bey,

kızım 6 ay 24 günlük. kilosu 6.400 olmuş bugün doktordan geldik. boyu da 64cm. olması gerekene göre kilosu ve boyu aşağı olduğundan dolayı birkaç sorum olacak.
çevremdeki birçok kişi (aralarında hamile bir sağlık çalışanı da var) aşı yaptırmayacaklarını söylüyor. ben bunun tamamen siyasi olduğu düşüncesindeyim ve çocuklarını/kendilerini nasıl böyle riske attıklarına inanamıyorum. yarın öbürgün o çocuklar yüksek ateş altında hem ishal olup hem de kusmaya başladıklarında ne yapacaklar, neyin siyasetini yapacaklar şaşırıyorum.

bugün aşılar başladı. henüz sağlık ocağına uğramadım size yazmadan gitmek istemiyorum. kızımın kilosu düşük olmasından mütevellit bir problem olur mu? domuz gribi aşısını kaldırabilir mi, bunun için uygun bir bebek mi acaba? bunun yanı sıra şayet sağlık ocakları zatürre aşısı da yapıyorlarsa bu aşıyı da yaptırmam gerekir mi yoksa sadece domuz gribi aşısı yeterli midir?

şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 16:03
HOCAM BENİM KIZIMDA 15 GÜN SONRA 6 AYLIK OLACAK BENDE YAPTIRMALIMIYIM DOMUZ GİRİBİ AŞISINI? BİRDE AĞIZDAN YAPILAN Bİ AŞIDAN BAHSETMİŞSİNİZ KIZIMA ÖYLE Bİ AŞI YAPMADILAR ONUDA YAPTIRMALIMIYIM BİZMİ SÖYLÜYORUZ YOKSA GEREK GÖRÜNCEMİ YAPIYORLAR?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118434
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 21:14
Kilosu önemli değil, yaparlarsa yaptırın. Hastalık daha ağır seyreder. Ağızdan verilen "Rotavirus" aşısı 3.5 aydan sonra yapılamıyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.