Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale hakkında bilgi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale hakkında bilgi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Konu: havale hakkında bilgi
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 12:28
hocam şimdi soracagım soruları ikna edemediğim öğretmen arkadaslarım için soruyorum.
ateşe karşı uyguladıgımız tedavi yontemini anlattım ancak beni kotu anne ılan ettıler cocuk atesle havale gecırırmıs ,bı doktorun lafıyla hareket edılırmıymıs falan fılan.havale cocugu ozurlu bıle yapabılırmıs,havale gecırdıkten sonra ozurlu kalan bırsuru tanıdıkları varmıs....
sızın makalelerınızı anlattım ama ıkna edemedım ve sınırlerım bozuldu.(ikna edemediğim için,beni cahil anne yaptılar:(    )

1-havale vucutta gercekten bir araz bırakırmı yada ozurlu olurmu ınsan?
2-havale gecıren kısıye ne yapılır?   onlara gore buz gıbı suya sokulurmus.

cok ozur dıleyerek cevabınızı buyuk bır merakla beklıyorum.
ıyı calısmalar..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 12:53
1-Havale araz bırakmaz, teşhis ve tedavi edilmemiş "Menenjit" bırakır. Tabii doktor teşhiste geç kalmış ise, kabahatı aileye atar, "-havale geçirttiniz, ateşi düşüremediniz ondan oldu-" diye aldatır..
2-Havale geçirene ilk yapılacak iş, havaleye sebep olan ateşi hangi hastalığın yükselttiğini tesbit için doktora gitmektir. Menenjit değil ise, isterse 10 defa havale geçirsin, bir şey olmaz. Buz gibi suya sokarsanız bir daha havale geçirir. Havalenin durması için vücut ısısının, içteki ısı ile aynı seviyeye gelmesi lazım... Bu mekanizmaları bizim doktorlar bile bilmez, nerde kaldı öğretmenler bilsin???30 sene sonra belki..
Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 20:27
tesekkur ederım dr bey bende bunlara yakın seyler soylemıstım tekrar sızın soledıklerınızi soyledıgımde ıse bana;turkıyede kac dr bu dr un dedıklerını soyluyor?dıyorlar sız yuzde 1 mıssınız oyuzden cogunluga uymak zorundaymısız!!
bende sız cocugunuza ılac verın oyle dusurun dedım..

bır soru daha;
menenjıt oldugunu anlamak nekadar suruyor
ben nasıl anlarım bı testımı var
bız evde ateslendıgınde mutlaka menenjıtte olabılır dıye aklımıza getırmelımıyız?ozaman hemen dr a kosmak gerekır..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 09:52
HİB aşısı karma aşılar ile beraber yapılmaya başlandığından beri artık "menenjit" görmüyoruz. Menejitli hasta;1) Çok yüksek ateş vardır ve ateş düşürücüler ile ateşini düşüremezsiniz. 2) yürüyemez, oturamaz, çenesini göğüsüne değdiremez, başını sağa-sola çeviremez. 3) vücudu kazık gibidir, o yüzden eski ismi "kazıklı humma" idi.. 4)Lökosit sayısı(WBC) anormal derecede yüksektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.