Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo problemi ve aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo problemi ve aşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meaningless Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: kilo problemi ve aşı
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 01:50
merhabalar Kadir Bey,

kızım 6 buçuk ayını bitirdi kilosu 6.400 boyu 63. doktora götürdüm kilosunu az buldu doğal olarak, tahlil yapıldı kanında iltihap oranı yüksek çıktı 6 adet antibiyotik iğne verildi. haftaya tekrar götürecem kontrole. bu arada araştırmaya devam ediyorum. kansızlık, raşitizm bunlardan şüpheleniyorum. iştahı normal, yemeyen bir çocuk değil. huzuru normal fakat çok hareketli. emekleyemiyor henüz ama sürünerek evi dolaşıyor.
ayrıca bacaklarını dimdik basamıyor. devit3 damlasını ihmal ettim bir süre. kemikleri zayıf gibi görünüyor henüz oturabilmiş değil ama bunun için erken daha.

bunun dışında domuz gribi aşısını yaptırmalı mıyız? hiçbir belirti yok. kalabalık ortama da girmiyoruz ama babamız işte kapabilir diye endişeleniyorum. kızım daha çok küçük/cılız ve atlatamaz diye çok korkuyorum.

şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 13:51
3cm. boyu kısa, 1 kilo eksiği var. Kanında iltihap olsa ateşi çıkar. Ateşi olmayan bir bebeğe değil, iğne, antibiyotik şurup bile vermem... Siz şu tahlili birde bana yazın bir bakalım...Bu yaşta dimdik basmazlar. Çocuklar doğdukları andan itibaren oturabilirler. "Geğreği" batar lafı kocakarı uydurmasıdır. Eski maillere bakın. Aşı yaptırma imkanı doğarsa yaptırın..
Yukarı Dön
meaningless Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 14:41
http://img692.imageshack.us/i/testn.pdf/
kadir bey son test sonucu böyle. 6 iğne verdiğini söylemiştim. o zaman CRP'si 9'muş. şimdi düştü.
kansızlık ve raşitizmden şüpheleniyordum. kansızlık yok dedi ama raşitizm için bir şey söylemedi. kalsiyum vitamini yazdı. sizin bana tavsiye edeceğiniz vitaminler var mı? kızımın düşük kilosunun bir sağlık probleminden kaynaklandığını söyleyebilir misiniz?
ben de yapı olarak minyon biriyim. babamız uzun ama o da zayıf.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 21:09
Günde 500ml. ve üstü süt içirebiliyorsanız, kalsiyuma gerek yoktur.
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2009 Saat 17:15
merhaba Kadir bey benim de oğlum 17 aylık geçen haftaki doktor kontrolünde 10kg. boyu 80cm.çıktı. doktorumuz az buldu. hala anne sütü veriyorum. anne sütünü daha az verip yemek yedirin dedi. bu doğru olurmu gerçekten ayına göre düşükmü. vitamin şurubu yazdı. ne yapmalıyım cevap yazarsanız rahatlıycam. ayrıca bir süre takip edelim böyle giderse anne sütünü bıraktırabiliriz dedi. ben bırakmak istemiyorum. sizin yazdıklarınızı okuyorum. anne sütünün önemine inanıyorum. nasıl beslemeliyim teşekkür ederim.
faizepehlivan
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2009 Saat 16:58
Boy iyide, kilo biraz az... Son damlasına kadar anne sütünü ver, üstüne istediği kadar diğer gıdalardan ver. Hiçbir gıda anne sütünden üstün değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.