Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KULAK AĞRISI-ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKULAK AĞRISI-ATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Konu: KULAK AĞRISI-ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 15:49

İyi günler sayın hocam,

Kızım 5 yaşında 15 gün önce hem domuz gribi konusunda bilgi alalım, hemde 5 yaş kontrolü yaptıralım diye doktora gittik. Sağ kulağının oldukça matlaştığını muhtemelen enfeksiyona döneceğini söyledi, Agu  yazdı ama ağrı ve ateş olmazsa kullanmayın, pazartesi telefonda görüşelim dedi. Pazartesi gününe kadar (geçtiğimiz pazartesi) herhangi bir ağrı, ateş şikayeti olmadı..

Dün gece 3.30'da kulağım ağrıyor diye uyandı. Doktorumuzun söylediği sağ kulağı değil sol kulağını gösteriyordu. Calpol verip yatırdım, sabah 7.30'da tekrar ağrıyor deyince hastaneye gittik.. Muayene eden doktor ciğerlerinin çokiyi olduğunu, boğazında bir şey olmadığını, sağ kulak zarını kirden dolayı göremediğini ama sol kulakta bir şey olmadığını söyledi. Burnu tıkalı olduğu için ağrı yapabilir dedi. Otrivine pediatrik yazdı 5 gün süreyle günde 3 defa iki fıs şeklinde kullanın dedi.

Eve geldik kulak ağrısı bir daha olmadı, bir ara başım ağrıyor dedi, uyudu, uyanınca 37.7 ateşi olduğunu tespit ettim. 1 saat sonra ölçtüm yine aynı. Bir yerin ağrıyormu dediğimde yok diyor, ama hafif şekilde arada öksürdü (kısa süreli bir öksürme, sanki boğazını temizliyor gibi)

Malum domuz gribi korkumuz var. Ateş düşürücü vermedim. Sağ kulakta enfeksiyonmu var diye düşünüyorum, tekrar götürmem gereklimi sizce. Kendi doktorumuzun yazdığı antibiyotiği kullanayımmı?( Bu arada kızım 24 kilo, 117 cm.)

Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 16:25
Ben hasta olduğunu zannetmiyorum.. Domuz gribi diyebilmek için; yüksek ateş, bulantı/kusma ve ishal olması lazım...
Yukarı Dön
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 16:29
Hocam tatil gününüzde bile buradasınız, Allah sizden razı olsun.
Bir şey daha sormak istiyorum müsadenizle. Yeğenimin 40 günlük bebeği var. Uyurken çok hızlı nefes alıyor, öyleki karnı çok hızlı inip çıkıyor, birisi yanında kalp rahatsızlığı olan çocukların nefes alırken böyle karnı çok hızlı inip çıkar demiş, korkmuş oda. Bu konudaki fikirlerinizi de alabilirmiyim, bir aylık kontrolünde doktor herhangi bir şey söylememiş.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 16:36
Kesin bebeği çok sıcak tutuyorlar, zavallıcık fenalıklar geçiriyor. Hemen üstünü açsınlar, yaşlıların laflarını dinlemesinler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.