Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
egtuna
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
|
Konu: domuz giribi Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 12:17 |
Kadir bey merhabalar ve iyi haftalar. Sizi bıktırdık biraz rahat bıraksak sanırım domuz gribi makalenizi bitirebileceksiniz:)) Ama sizden cevap almadan da hiç kimsenin içi rahat etmiyor. Kadir bey konu tabiki domuz gribi; böyle saçmalıklar sanırım ancak bizim ülkemizde olur sağlık üzerinden bile siyaset yapılıyor ve herkesin kafası karmakarışık. Domuz gribinin beliritlerinde bile anlaşmaya varamadılar biri ateş yapar diyor diğeri yapmayabilir diyor aşı konusu ise tam bir muamma. 2 yaş altındaki bebekler risk grubunda. oğlum 17 aylık ama bizim aşı sıramız ne zaman hiçbir bilgim yok. benim merak ettiğim mesela hastalandığında bu risk grubundaki hastalar mutlaka kaybediliyor mu? benim çocuğum için nelere dikkat etmem lazım? geçenlerde size de yazmıştım oğlum ateşlendi ve ishaldi diye. ama 1 gün sürdü geçti. ağrısı olunca ağrı kesici ateş düşürücü verdim. böyle durumlarda kesinlikle ağrı kesici ateş düşürü verilmemeli mi? yani kısacası ne ypacağımızı şaşırdık. uykularım kaçıyor. okula giden yeğenleri var her akşam gelip öpüyorlar seviyorlar. çocuğa yaklaşan öpen herkesi düşman gibi görüyorum. ne olur bir yol gösterin bizlere. selam ve saygılarımla
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 21:43 |
Hocam aynen bende yaşama sevincimiyitirmiş durumdayım, 11 aylık bebeğim risk grubunda olduğu için herkesten kaçar oldum kendimi eve hapsettim resmen, :(
Bide hocam 1 yaşın altındaki çocuklarda da ballı limon kullanılabilir mi? Bal allerji yapabildiği için 1 yaşından önce kullanılmamalı diye biliyoruz, bide ne kadar verilmeli günde?
Hocam şu zor geçen günlerde bize yardımcı olduğunuz için Allah sonsuz razı olsun sizden...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118543
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 00:07 |
Makaleyi gönderdim, herşeyide yazdım..Hülya hanım herhalde yarın koyar. Birkere, hiç telaş etmeyin ancak ağır hastalığı olanlarda ve hasta oldukları halde istirahat etmeyenlerde tehlikeli. Birde ağır grip tablosu olduğu halde ateşi çıkmayanlar riskli..Ateşiniz olursa, ateşi düşürmeyin. En etkili silahınız ateşdir.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 03 Kas 2009 Saat 11:16
|
 |
Linam
Üye
Puanlar: 111
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 00:34 |
Doktor bey benim 14 aylık kızımda pulmoner darlık var, acaba risk gurubundamıyız. Bende evden çıkamaz oldum, hatta bu aralar nezle gibi çok korkuyorum ilerlerse, ya gripse diye...
Düzenleyen Linam - 03 Kas 2009 Saat 11:13
|
 |
atos
Üye
Puanlar: 127
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 10:02 |
HOCAM DOMUZ GRİBİ VEYA BAŞKA BİR ENFEKSİYON DURUMUNDA ATEŞİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞMAYALIMMI ÖRNEĞİN BENİM KIZIM 3.5 AYLIK 1 YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUKLARDA AYNISI GEÇERLİMİ?
|
BELİNAY
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118543
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 11:19 |
Solunum sıkıntısı oluyorsa, riskli.. Hiçbir hastalıkta ateşi düşürmeyin. Ancak çocuk ağrı-sızı-kırgınlık nedeni ile sıkıntı çekiyorsa, o zaman verebilirsiniz. Ateş ve havale zararlı değildir. Vücudun kendini koruma mekanizmalarıdır. Benim "Ateş" ile ilgili makalemi, okuyun.
|
 |
Linam
Üye
Puanlar: 111
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 15:06 |
Peki allah korusun bebeğimiz grip oldu ateşi var, ateşi düşürmedik sürekli kontrol ediyoruz. Hangi durumda hastaneye götürmeliyiz? Solunum sıkıntısı çekerse, ateşi daha da yükselirse mi? Geç kalmış olmayalım allah korusun birkaç gündür gripten çocuk ölümleri izliyoruz tv lerde.
|
 |
mell
Üye
Puanlar: 87
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 17:11 |
hocam makalenizi okudum ve kafamdaki soruların çoğunu cevaplandırdım sayenizde.. saolun.. yalniz tek bi şeyi merak ediyorum. mesela benim oğlum hiç grip aşısı olmadı. yapılacağı zaman 2 defa yarım doz olacak..
peki hiç grip aşısı olmamış bir bebek domuz gribi aşısınıda 2 defa yarım doz şeklindemi yapılacak??
hocam akşam haberde eski sağlık bakanının bir açıklaması oldu.bu aşıyı üreten firma gebelerde ve 4 yaş altındaki çocuklarda deneyler yapılmadığını açıklamış.aşının prospektüsünde de gebelerde ve 4 yaş altı çocuklarda uygulanmasının sakıncalı olduğu yazıyormuş..hocam bu bilgi doğrumudur?? sizin elinize bu aşının prospektüsü varsa yada elinize geçme ihtimali varsa bu bilginin doğru olup olmadığı hakkında bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim. aşı yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım :(.. biri çıkıp yaptırın aşının yan etkisi yok diyor biri çıkıp yaptırmayın filanca ilde bu aşıyı yaptıran bir sağlık görevlisi komaya girdi diyor.sizin öneriniz nedir???
saygılar..
Düzenleyen mell - 03 Kas 2009 Saat 21:01
|
|
 |