Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ceylinim
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 732
|
Konu: Daha mı mutlu oluruz? Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 15:49 |
"Eski çiftlik evini restore etmek için tuttuğum marangoz, işteki ilk gününü zorlukla tamamlamıştı. Arabasının patlayan lastiği onun işe bir saat geç gelmesine neden olmuş, elektrikli testeresi iflas etmiş ve şimdi de eski püskü arabası çalışmayı reddetmişti. Onu evine götürürken yanımda adeta bir taş gibi oturuyordu. Evine ulaştığımızda beni, ailesiyle tanışmam için davet etti. Eve doğru yürürken küçük bir ağacın önünde kısa bir süre durdu, dalların uçlarına her iki eliyle dokundu.Kapı açıldığında; adam şaşırtıcı bir şekilde değişti. Yanık yüzü tebessümle kaplandı, iki küçük çocuğunu kucakladı ve eşine kocaman bir öpücük verdi. Daha sonra beni arabaya yolcu etmeye geldiğinde; ağacın yanından geçerken merakım daha da arttı ve ona eve giderken gördüğüm olayı sordum. "O, benim dert ağacım," dedi. "Elimde olmadan işimde bazı sorunlar çııyor, ama şundan eminim ki o sorunlar evime, eşime ve çocuklarıma ait değil. Bunun için bu sorunları her akşam eve girerken o ağaca asıyorum.Sabahları tekrar onları oradan alıyorum. Ama komik olan ne biliyor musunuz? Ertesi sabah onları almaya gittiğimde, astığım kadar çok olmadıklarını görüyorum." Alıntı...
Bazen istemeden de olsa gün içindeki sıkıntılarımızı,gerginliklerimizi eşlerimiz gibi bizlerde evlerimize taşımıyor musun? Müdüre bağıramıyoruz ama çocuklar ve eşler onun yerine paylarına düşeni mi alıyorlar yada eşimiz tarafından mı biz payımıza düşeni alıyoruz?Belki bizde bu marangozun yaptığını yapabilsek daha mı mutlu oluruz?
|
|
 |
nidanisa
Üye
Puanlar: 1
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 16:40 |
benim 2yaşında ikizlerim var ne yapayım bazen günün tum sinirini eşimden cıkarıyorum ne yapayım.cok zor bi yere kadar dayanıyo insan sonra ...pişman olunuyo ama 
|
 |
TÜBAY
Elmas Üye
Puanlar: 4018
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 20:21 |
canım ne güzel bi yazıydı. sanırım ders almamız gereken çok şey var. hadi hepimiz evimizin kapısında bir ağaç olduğunu düşünüp sorunları ona asalım gerektiğinde toplarız 
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
 |
prensim2007
Katılımcı Üye
Puanlar: 300
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 20:26 |
çok güzel.. benim eşim bu şekilde düşünür :) ama ben bazen düşünemem :(
|
 |
ceylinim
Katılımcı Üye
Puanlar: 732
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 20:46 |
|
|
 |
TÜBAY
Elmas Üye
Puanlar: 4018
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 20:55 |
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
 |
Esra
Altın Üye
Puanlar: 3989
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 20:55 |
hiç bir zaman çok önemli ve özel olmadığı sürece asla iş stresi ve dış aile stresi eve girmez...ayakkabılarımızı çıkartırken kapının önünde sıkıntılarımızıda çıkartırız...
|
 BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 09:06 |
iş stresini eşimle paylaşırım eşimde benimle.ama mümkün mertebe yansıtmamaya çalışırız.ama bir şekilde geriliyoruz keşke Tübaycımın dediği gibi yapabilsek.
|
 |