Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
menekşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Konu: idrar yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 08:42
günaydın doktor bey. kızım 20 aylık. 2 hafta önce sık sık 'anne çiş geldi' diyodu. ben anında idrar yollarını üşüttüğünden şüphelendim. 2 gün sonra doktora götürdük. fakat bu sefer de idrar tahlili veremedik. derken 1 hafta geçti ve hastalık ilerledi. kızım çok ağlamaya başladı.kuş gibi çırpınıyordu çişini çok zor yapıyordu ve hatta yaptıktan sonra bütün vücudu titriyordu. doktor hastalık çok ilerlemiş derhal tedaviye başlayalım, idrarını da alır almaz getirin dedi. iğne yaptılar orda acilen. ertesi gün idrar sonucu bol lökosit çıktı. kültürde üreme yoktu. fakat kızım düzelmeyince 2. gün de iğne verdiler. sonra da zimax a başladık. 10 gün kullanın dedi. bir de tirosyd krem verdi. kızarıklığı vardı.  fakat bugün 10. gün ama pişiği hiç geçmedi o da çişini yaparken hala çok acı veriyo. genital bölgenin içi acayip kızarmış. kaşıntı da var. ne yapalım. gece de çok sıkıntılı. sürekli uyanıp kucağıma yapışıyor ve iki saat geziyoruz. çok yoruldum. acaba düzelemedi mi? gece de neren acıyo diyorum. hiç bir yerini göstermiyo. şımarıklık mı anlayamadım.

yardımıznızı bekliyorum  teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117351
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 15:14
Sıkıntısı idrar yolu enfeksiyonu değil, pişik.... Eczanede "Eau borique %3 , 300ml." hazırlatın, Altını her temizledikten sonra, bu sıvı ile nemlendirin. Arkasından, "ZinCream" pişik kremi sürün. Günde iki sefer bu krem yerine "Ultralan" pomad kullanın... İyileşince, sadece ZinCream kullanın.Altını temizlerken mutlaka, "Asit sabun" pH 5.5 olanlardan kullanın...Bütün iğneleri, antibiyotiği kesin, yoksa daha beter olacak.
Yukarı Dön
menekşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 16:11
çok teşekkür ederim doktor bey. hemen dediklerinizi yapacağım.
Yukarı Dön
menekşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 16:40
bir de doktor bey, tekrar idrar tahlili ve kültürü vermemizi önerir misiniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117351
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 20:20
Siz önce şu pişiği halledin, şikayetleri geçmezse, sadece "Tam İdrar Tahlili" yaptırıp sonucu bana yazarsınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.