Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gifrer kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgifrer kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Konu: gifrer kullanımı
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 10:13
hocam benim kızım tam 3 aylık boyu 58 cm kilosu ise 4750 gr. doğum kilosu ise 2310 boyu 48 cm idi.
hastaneden çıkarken kilosu 2250 idi. gelişimi normalmi bilgi verirmisiniz.Birde kızımda öksürük başladı. gifrer kullanıyorum sadece bir tanesi 5 ml bir günde bitirmem normalmi? kızımı 2 gün önce acıbadem hastanesine (Kadıköy) götürdüm doktor kanını ve idrarını aldı kan sonucuna görede antibiyotik kullanmamıza gerek olmadığını söyledi yarın tekrar kontrole götürücem  sizce bu durumda kan almak şartmı hep kan sonucuna göremi antibitotiğe başlanır ?Bana pek doğru gelmedi de.
BELİNAY
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 10:37
Boy ve kilosu, 3.5 kilo doğmuşlara göre biraz geri ama kendi doğum kilosundakilere göre normal.. Gifrer'in bir şişesini, 2 kullanımda bitirmeniz lazım. Günde 4-5 şişe kullanabilirsiniz. PHY damla kutusu 7 lira, onu tavsiye ederim.. Ateşi olmayan bir hastada antibiyotik gerekmez. Çocuğun boğazına bakıp, bakterielmi, viralmi demek tecrübe ister. Her doktor bilemez. LOLLOL
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 10:52

doktor viral enfeksiyon olduğunu söyledi oğlum boğaz ve kulak iltah. olmuş ve sürekli öksürüyor hatta akşamları öksürükten kusuyor ondan bulaşmış olabilirmi maske kulanmamızı önerirmisiniz?  kızımın her gün öksürüğü olmasada düzenli olarak dediğiniz miktarda kullanayımmı gifreri? Gifrer veya phy damla kullanmam bebeğimi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korurmu?

BELİNAY
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 11:39
Gifrer veya PHY sadece burunu açık tutmaya yardımcı olurlar. Enfeksiyonlardan korumaz.... Ev halkına karşı maske biraz anlamsız... Maske, sokakta ve diğer kapalı mekanlarda işe yarar. Abisinden bulaşmış olabilir, önemli değil, tedavi değişmez... Gifreri, burun tıkandiğında kullanın.
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 14:32
Shockedgiffer  yada damlanın yerine MİNİ SİNOMARİN-okyanus spreyi DENİLEN SPREY FORMLARDA AYNI İŞİ GÖRÜRMÜ-DOĞALMIDIRLAR?? YADA SERUM FİZYOLOJİKLERİN sprey formda olanı mevcutmudur. kızım 5 yaş ve damla yada giffer kullandırmıyor!!Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 19:29
Spreylerde aynı işi görür. Ben küçük çocuklarda damlayı tercih ediyorum..Tabi esas olan çocuğun tercihi..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.