Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
pınar
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
|
Konu: domuz gribi Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 09:50 |
günaydın Kadir bey benim bir sorum olacak size bugünlerde kafam çok karışık bir durumda bu domuz giribi ile ilgili dün akşam haberlerde halk ikiye bölünmüş durumda kimisi aşı gelsin hemen yaptırırım diyor kimisi ise asla yaptırmam yan etkileri çok diyorlar bu konuda sizin görüşünüz nedir acaba
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117732
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 12:02 |
Emin olun, iki grup da hiçbir şey bilmiyor. H1N1; domuz gribidir lafı yanlış. Zira 1995'denberi bütün aşıların içinde H1N1 var. Ama tipi farklı. O yüzden yeni bir virüs değil, mutasyona uğramış yeni bir cinsi. Nitekin şu anda satılan grip aşılarındaki H1N1 virusu 2007 yılına aittir, gelecek olan aşı; H1N1 2009 tipidir... Sanki uzaydan virus gelmiş gibi şarlatanlıklar yapılıyor.. Resmen politika yapıyorlar, ama sağlıkta politika hiç hoş bir şey değildir, sonuçta kendileri zararlı çıkarlar.
|
 |
omerim
Üye
Puanlar: 96
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 14:40 |
hocam dun bir dr "su an istanbul'da hastaneye basvuranlar griplilerin yuzde doksani domuz gribi" dedi. bazilarinda belirtiler cok hafif seyrediyormus, ates bile olmayabiliyormus. ben ve kizim da gecen hafta griptik. bir iki gun halsizlik disinda hafif seyreden bir gripti. hafif bogaz agrisi ile basladi, goz ve burun akintisi yogundu. bizim de domuz gribi gecirmis olma sansimiz var mi? yoksa illaki de yipratici bir grip mi olur?
|
 |
didemkız
Üye
Puanlar: 129
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 14:51 |
Mrh.Doktor bey dün bende izledim haberleri ve çok endişeliyim.Aşı yaptırıp yaptırmamak ayrı bir sorun.Bide biz bu domuz gribini normal giripten nasıl ayıracağız? Her burnu aktığında yada ateşi çıktığında kısaca her grip belirtisinde doktorlaramı dökülcez.Hastanelerdeki yoğunluk bi yana gereksiz ilaç kullanımının haddi hesabı olmayacak çekilen rezillikte cabası.Bize bir yol gösterirmisiniz.
|
 |
didemkız
Üye
Puanlar: 129
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 15:39 |
didemkız Yazdı:
Mrh.Doktor bey dün bende izledim haberleri ve çok endişeliyim.Aşı yaptırıp yaptırmamak ayrı bir sorun.Bide biz bu domuz gribini normal giripten nasıl ayıracağız? Her burnu aktığında yada ateşi çıktığında kısaca her grip belirtisinde doktorlaramı dökülcez.Hastanelerdeki yoğunluk bi yana gereksiz ilaç kullanımının haddi hesabı olmayacak çekilen rezillikte cabası.Bize bir yol gösterirmisiniz. |
Tekrar konu başlığı açmak istemedim dokto bey ama cevap vermemişiniz.Görmediniz sanırım.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 21:27 |
Domuz gribi, her sene gördüğünüz gripten çok farklı değil. Hiç korkmayın, sıradan grip kimleri öldürecekse, domuz gribi de onları öldürür.. H1N1 tipi olduğu sürece korkmayın.Senelerden beri bu virus, iç yapısını değiştirererk hastalık yapıyor.1995'den beride bütün grip aşılarının içinde de vardır. Mesela; H5N3 gibi farklı bir yapıda bir virüs salgın yaparsa o zaman korkun..
|
 |
çağanımmm
Üye
Puanlar: 94
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 23:29 |
çocuklarımız aşı olsun mu, olmasın mı hocam?ne yapıcaz şaşırdık valla..
|
Seni severdim hüznüm koynumda. Seni severdim hem uyanık hem uykumda.....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2009 Saat 12:15 |
Bulan yaptırsın.. Bir zararı yok. Aşı aleyhindeki iddiaları hiç anlamış değilim... Bazıları hükümete, bazıları ABD'ye "giydirmek" için bahane olarak kullanıyor. Ayıptır yahu..
|
 |