Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - eşim ve ailesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumeşim ve ailesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: eşim ve ailesi
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 23:46
benim yeni ilköğretime başlayan bir oğlum var.Öğretmeni bugün doğruyu ve yanlışı bilmiyor dedi.Bunun eşimin ve ailesinin yalnış davranmaları sonucu olduğunu tesbit ettik.Ben daha önce de defalarca eşimi ve ailesi ile konuştum uyardım ama davranışlarını doğru buluyorlar ve beni takmıyorlar.Eşim zaten şehir dışında çalışıyor ve gelişleri düzensiz.Evle ve oğlumuzun eğitimiyle hiç ilgilenmiyor.İlgilenmekten anladığı çocuğu evden dışarı çıkartmak ve kaliteli vakit de geçirmiyorlar.Ailesi de öyle.Ben öğretmenim bütün gün çalışıyorum ve herşeyle ilgilenmek durumunda kalıyorum.Ben kurallar koyan ve çocuk yetiştirmede araştırıp doğruyu yapmaya çalışan biriyim.Çocuk sanırım ikilemde kalıyor.Nasıl babanın ve ailesinin olumsuz etkilerini giderebilirim bilmiyorum.Boşansam da çoçuğu şimdiki kadar görecekler ve yine beni sabote edebilecekler.Ne yol izlemeliyim ben?
oğlum ve ben
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 00:36
siz tamamen doğru olsanız da babası yanlış davranabilir ve çocuk bundan etkilenebilir. ancak yaşı ilerledikçe doğru davranışları seçecektir. birazzorlanacağı doğru ancak babasıyla ilişkisini belirleyen ne yazıkki siz olamazsınız. dediğiniz gibi boşansanız da çocuğunuzun babası olması gerçeği değişmeyecektir. boşanma çocuk için yapılan veya çocuk yüzünden vazgeçilen bir şey olmamalı. siz doğru bildikleriniz anlatmaya devam edin ve olabildiğince babayı kötülemeden doğruları göstermeye çalışın. başka babası yok ve kötülemeniz çocuğunuz mutsuz kılmaktan başka işe yaramaz
özlem
Yukarı Dön
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 07:01

Çok teşekkürler.

oğlum ve ben
Yukarı Dön
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 07:27
Peki hocam baba yalnış bir şey yaptığında onu idare etmeli miyim.?Çünkü oğlum bazen bu kötü davranış şekillerine birebir maruz kalıyor ve kendini kötü hissediyor.Bana da soruyor.Ben de ne desem babayı kötülemiş gibi olacam.Yalnış bir davranıştı diyorum ama davranış aleni olunca kendimi de çocuğa bunu açıklarken kötü hissediyorum.Böyle anlarda nasıl davranmalıyım.Bazen ne desem benim kulağıma bile yalan gibi geliyor.Yani toplamaya çalışmanın bir faydası yok gibi.Toplamasam bu sefer çocuğum üzülüyor.Oğlum her konuyla ilgili cevap isteyen bir çocuk hem de mantıklı şekilde.Yoksa ikna olmuyor.
oğlum ve ben
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2010 Saat 00:37
oğlunuza davranışın yanlış olduğunu söyleseniz bile babyı doğrudan suçlayan bir uslüp seçmeyin. eşinizi yanlış bir davranışı konusunda uyarıyorsanız da bunu oğlunuzun yanında yapmayın
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.