Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sabahları kusuyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsabahları kusuyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Konu: sabahları kusuyor
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 10:47
Hocam Günaydın,
acil önerilerinize ihtiyacımız var her zaman ki gibi:)

kızım 9 aylık, küçük VSD için enapril ve digi kullanıyoruz. sabahları aç karnına veriyoz ilaçları saat 7, 7:30 gibi, ve yaklaşık 1 saat sonra da kahvaltısını veriyoruz ama son zamanlarda sabah yediklerini kusmaya başladı. daha ilk kaşıkta başlıyor öğürmeye. sonrasında yese bile kahvaltısını bir müddet sonra çıkartıyor.

vsd için ilaçları sabah akşam veriyoruz. akşam yemekten 1 saat sonra veriyorum ve üzerine emziriyorum. sabah 4:30 gibi emzirdikten sonra yaklaşık 3 saat kadar sonra ilaçlarını veriyoruz ve sonrasında kahvaltısını yapıyor. acaba aç mideye ilaçlara ağır geliyor da o mu kusturuyor olabilir?

bu sabah kusmaları sürekli olmasa bile bu aralar sıklaştı, sabah reflüsü dedikleri türde birşey olabilirmi? bu sorundan kurtulabilmemiz için bize ne önerirsiniz?

cevabınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 11:17
Acaba Digoxin fazlamı veriyorsunuz?? Günlük idame dozu, Kilo başına 10-15microgram'dan fazla olmamalı. Hesaplayamazsanız, en son kilosunu, aldığı ilacın adını ve verilen miktarı yazın.
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 11:30

kızım 5.5kg. en son Ağustos ayı başında kontrolleri yapılmıştı. ilaçlarını sabahları 2 damla akşamları 1 damla digoxin ile sabah 1/2 akşamları 1/4 enapril veriyoruz.

bu arada, kontrastlı toraks mrg tetkiki yapıldı kızımıza. ve sonuç raporu şöyle:

Assendan ve dessendan aort kalibrasyonu tabiidir
sol sabklavian arter aberdan çıkışlıdır. sol subklavian arter geniş (çapı 1cm) olup komemeral divertikül lehine değerlendirilmiştir.
sol ana fulmoner arter, sağ ana pulmoner arterden orgin alılp özofagus ile vertebra koprusu arasında seyretmektedir. (en dar yerinde çapı 0.5cm)
sağ aortik ark kol aberdan busklavian arter izlendi
persistan sol süperior vena cava izlendi.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 11:47
Digoxin Sandoz ise, dozu fazla değil, hatta biraz az bile. Günde 2 x 2 damla alabilir. Enapril herhalde 2.5mg. olanı kullanıyorsunuz.. Gece sütü varsa, kahvaltı ile arası en az 4-5 saat olsun.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 04 Eyl 2009 Saat 11:47
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 11:59
digoxin sandoz kullanıyoruz, enapril'de 5mg. olanı. sabah yarım akşam çeyrek veriyoruz.
gece emziriyorum.  sabah 4:30 gibi emzirdikten sonra saat  7:30 gibi ilaçlarını veriyoruz ve 9 gibi kahvaltı yapıyor. kahvaltı da peynir ve 1 yumurtayı ya çorbayla yada sütle yediyorum ekmek yada bisküvi ilavesiyle. 1 ögün et, bir öğün yoğurt, bir ö ğün meyve ve bir öğün de muhallebi yiyiyor. arada emziriyorum ve akşam saat 8'Den sonra da sadece emiyor. mininum 3 kere.

sabah ilaçlarla kahvaltı arasını nasıl tutmalıyım. acaba digoxin ağır geliyor olabilirmi. önce kahvatı yaptırıp sonra mı ilacını versem daha iyi olur acaba?

bir de aorttaki sorun kızımın hayatını nasıl etkiler. bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. dr bu konuda çok bişi söylemedi. aklımızda kaldı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 12:56
Aort hakkındaki sonunuz beni aşıyor, Kardiyolog ile görüşmeniz lazım..Kahvaltıyı biraz geciktir bakalım fayda edecekmi?...
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 13:03
çok teşekkür ederim.
sağolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.