Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmzik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Egemen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 204
Mesajın Direkt Linki Konu: Emzik
    Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2009 Saat 21:09
Erkin Bey bir sorum daha olacak izninizle.Ben Egemen hep kaucuk emzik kullandım sizde öyle öneriyorsunuz okuduğum kadarıyla.Görümcem yeni doğum yaptı bende ona önerdim kaucuk emziği.Fakat doktoru aksini idda etmiş.Kesinlikle kaucuk kullanmayın silikon damaklı kullanın demiş.Kaucukta kanserojen madde varmış,emzikler ülkemize kontrol edilmeden giriyormuş gibi şeyler söylemiş.Doğal olarak kafası karışmış.Ben Egemen chic.. dan başka bir emzik kullanmadım.Büyük firmalarda böyle bir olasılık olması mümkün değildir galiba değilmi?

Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 16:45
Merhabalar,

Görümcenizin doktorunun bilgileri malesef yanlış. Siz bununla ilgili kitabımın ilgili bölümünü buraya asıyorum. Doktoruna da iletirse,diğer hastalarına yanlış bilgi vermekten ve endişelendirmekten imtina eder.  

Sevgiler,

--------------------

ÇOK ÖNEMLİ TEKNİK BİLGİ

Kauçuk ile silikon emzikler arasındaki farkı teknik açıdan da inceleleyerek bilgi sahibi olalım.

Biberon emzikleri ve yalancı emziklerin Türkiye pazarında satışa sunulabilmesi için ürünlerin;

• Yalancı emziklerde; TSEN-1400 (Avrupa Standartları ile birebir uyumludur).

• Biberon emziklerinde  TS-4269 veya EN 14350 (Avrupa Standartları ile henüz birebir uyumlu olmayıp hazırlık aşamasındadır)

standartlarına uygun olarak üretilmiş olması gerekmektedir. Standartlarda "Silikon" ve "Kauçuk" olarak iki farklı standart yoktur.

Kamuoyunda son zamanlarda ortaya atılan Nitrosamin içeren kauçuk emziklerde kanser tehlikesi ile ilgili asılsız ve tamamen ticari kaygılara dayanan iddaalar,doğruları yasıtmamakla birlikte, tüketicileri yanlış bilgilendirmek açısından son  derece etik dışıdır.

Yalancı emzik ve biberon başlıklarındaki N-nitrosamin' in 0,01 mg/kg üst sınır standardı , sadece  KAUÇUK esaslı ürünler için değil  hem ELASTOMER (yapay kauçuk) hem de SİLİKON esaslı yalancı emzik ve biberon  emzikleri  için  de geçerlidir. Bu standarda uyan her kauçuk ya da silikon ürünün kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Ama daha önceleri de birçok kez belirttiğimiz üzere, silikon esaslı ürünler hiçbir şekilde dişleri çıkmış bebekler tarafından kullanılmamalıdır.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yukarı Dön
karosi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 17:51
merhaba bir sorum olacaktı işallah doğru yerdeyimdir..Smile
sibel
Yukarı Dön
karosi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 17:54
merhaba bir sorum olacaktı işallah doğru yerdeyimdir..Smile benim bebeğim 2 ayını doldurdu 3 ay içerisinde 1-2 gündür gece uyandığında ve sabahları 1.parmağını emerken yakalıyorum doktorum emziğe karşı olduğu için şimdiye kadar hiç emzik vermedim acaba vermelimiyim? parmağını emmesi tehlikeli mi?Cry
sibel
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2009 Saat 22:12
Merhaba,

Aslında ikisi de kötüdür. Ancak parmak emmenin çok daha kötü ve zor bırakılır olduğunu söylemeliyim. Emzik için kötünün iyisi demek daha doğru olur ve kontrollü olarak kullandırmanız gerekir.

Sevgiler,

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.