Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun boğaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun boğaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mavişim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: burun boğaz
    Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 23:00
Hocam iyi akşamlar.Oğlum 4,5 yaşında ve bebekliğnden itibaren burun akıntısı ve boğaz ağrısından çekti ve çekmeyede devam ediyoruz. En son götürdüğüm doktor sinüzit olduğunu ve genizeti,bademcik ve kulakta oluşan iltihapdan kaynaklanan duyum bozukluğu başladığını ve bundan dolayı kısa zamanda ameliyat olması gerektiğini söyledi. Kulakdan bir şikateyi yok, sadece akıntı oluyor.Bademcikleri ise maşallahı var yaz-kış sürekli kızarır,şişer en son 1 ay öncede iltihaplandı.Bu yüzden sürekli antibiyotiklerle büyüdü diyebilirim.Burnu ise normal akıntı değil.İltihap renginde veya kuruyor burnu tıkanıyor.Şimdi ben ne yapmalıyım? Bu arada hiç dondurma yemez,soğuk olan hiçbirşey yemez,yedirmem.Sadece yürürken oynarken terlemesi var, soğuk, rüzgarlı havalarda anında rahatsızlığı nüksediyor. Teşhisi bu şekilde adlandırmak tabıkıde olanaksızdır ama hiçdeğilse bana bir yol gösterseniz çok sevinirim
saygılarımla    
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118421
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2009 Saat 11:02
Aşırı antibiyotik kullandığınızdan dolayı, çocuk hiç kendi antikorlarını ve "probiyotik" bakterilerini geliştirememiş. Bütün yük "lenfatik sisteme " yüklendiğinden, geniz eti ve bademcikleri çok irileşmiş, zira bunlarda birer lef bezidir... Biraz insan temasını azaltın ve her hastalandığında kan sayımı yaptırın (WBC) sayısı yüksek çıkarsa, ozaman antibiyotik verin.. Sabrederseniz zamanla düzeliyor. Benim eski mail ve makaleleri okuyun.
Yukarı Dön
mavişim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2009 Saat 16:28
hocam çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
mavişim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2009 Saat 16:22
hocam, tekrar  baska bır doktara gittik.Bu doktor bademciklerin aşırı büyük olduğundan alınması gerektiğini ve genizetinin de aynı şekilde alınması lazım dedi.Alınmazsa çocuğun gelişimi iyi olmaz dedi.Okula başladıktan sonrada daha fazla rahatsızlaşacagını, ameliyatın kötü birşey olmadığını vs vs söyledi.Arada kaldım hocam. Şuan oğlumun burnu tıkalı. Bademcikleri ise, nerdeyse  boğaz deliği gözükmüyor.uyurken ağzı hep açık kapattığında nefessız kalıyor.Ama hasta görüntüsü yok.Okula yazdıracagımdan bende bir korku oluştu.Birde çok güvendiğim markanın protein ve multivitamini vermeye başladım.Neden derseniz, yemek seçmesi fazla, et türü hiçbirşey yemiyor. Meyva ve sebzelerden de öyle. 
Yukarı Dön
mavişim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2009 Saat 16:25
Birşey daha hocam, oğlum 5 aylık iken dişlerini çıkarmaya başladı.Şuan 5 yaşını ekimde dolduracak, bir dişi çıktı ikincisi ise sallanıyor.dişlerin daha sağlıklı karuma ıcın bır oneriniz varsa hocam ögrenmek ısterim.
Öksürük için bal ve limon denedim sanırım işe yaradı.

Yukarı Dön
mavişim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2009 Saat 16:28
Doktorun söylediği bir şeyi unuttum hocam, boğaz problemin genetikde olabileceğini söyledi.Böyle birşey varmı hocam Unhappy
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118421
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2009 Saat 09:07
Kolaydan başlayalım, boğaz problemleri genetik değil. Benim eski mail ve makalelerimi okuyun.Okullar açılana kadar, antibiyotik vermeyin, Limonlu bal, serum fiz ve "Cold-mix" ile idare edin. Diş sağlığı için benim hastalarım, "Zymafluor" kullanır. Gene eski maillere bakın. Bademcikler, aşırı çalışmaktan irileşmişler. Biraz istirahat edebilseler küçülecekler. Bademcikleri iri diye kimse ölmedi ama her sene 1-2 çocuk bedemcik ameliyatı esnasında gidiyor. Acele etmeyin.
Yukarı Dön
mavişim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2009 Saat 13:11
 yüreğime bir nebze su serptiğiniz için teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.