Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım kilo almıyo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım kilo almıyo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinyilmaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım kilo almıyo
    Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 14:56
hocam merhaba
kızım 17 kasım 2008 doğumlu .bu ay 8 ayını doldurdu gecen hafta doktor  kontrolümüzde 7,500 kg/71 cm çıktı :( 500 gr eksiği olduğunu söyledi

kızım çok şükür doğduğundan beri oldukça sağlık hiç rahatsızlanmadı

fakat size gelen forumlarda bebeğinin kilosu için endişelenen annelerin yazdıklarını okuyunca paniğe kapılıyorum benim kızım yazılanlardan çok daha zayıf

doktorum supravit şurup verdi devit3 yerine. demir damlasına devam etmemi söyledi
kızımı gün içinde 2/3 defa emziriyorum sabah az kahvaltı ediyo, yumurta haftada 2/3 tane ancak yedirebiliyorum fakat öğlen etli sebze çorbasını severek yiyo ikindide yoğurt yediyorum arada biraz meyve veriyorum gece muhallebisini çok azda olsa yiyio ama gece  emerek uyuyo ve 2/3 saatte bir emmek için kalkıyo sanırım karnı aç olduğu için

ben bebeğimi yalnış yada eksikmi besliyorum, balık yağı kullanabilirmiyim kilo alması için
gelişimini değerlendirirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 19:16
Vitamin veya balık yağı ile kilo aldıramazsınız. Ayrıca 500g. eksiklik, ortalama değerden olan eksiklik. Normal ortalama değer, normal alt ve normal üst değerlerin ortasındaki değerdir. Sizin kızınız, normal alt değerde. Biraz daha iyi olması için, Anne sütüne ek olarak öncelikle süt verin. Kutu sütlerinden herhangi biri olabilir. Sebze çorbası hiç şart değil. Eğer anne sütüne ilaveten verdiğin inek sütü 3 öğünden fazla ise, kahvaltı, yoğurt ve muhallebi ilaverini yapabilirsin.Fazlası gerekirs o zamanda yoğurdun yanına, evde pişen etli sebze yemeklerinden veya çorbalardan bir öğün verebilirsin. 
Yukarı Dön
runya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 00:09
dr.bey.... dr.um bana et yemelerinin yanında yoğurt verme etin değerini düşürmesin dedi......yoksa böyle bişeydemi yok.............Confused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 10:01
Palavranın papavrası... Hatta komik.. Yoğurttaki kalsiyum ve etteki demir, organik formlar yani proteine bağlanmış şekilleri olduğu için birbirleri ile etkileşmezler. Etkileşim, "elementer" form yani proteine bağlı olmayan, inorganik formlar arasında olur. Biraz "Organik kimya" bilgi olsa idi böyle garip laflar söylemezdi.. Maalesef, şimdiki lise eğitiminin sonucu böyle doktorlar çıkabiliyor...
Yukarı Dön
runya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 11:57
dr.bey ben neden sizi daha önce bulmadım....
kıymayı sevmiyordu bebeğim ama yoğurdu severek yiyordu bende kıymanın içine yoğurt koyarak yedirmeye çalışıyordum....dr.umada söyledim oda bana yoğurtla et ürünlerini aynı anda tercih etmiyoruz vermesen iyi olur dedi.....bende o günden beri oşekilde yedirmiyorum......
bundan sonra o şekilde yediricem.....sağolun....yaaa ne diyeyim iyiki bizi bilgilendiriyorsunuz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.