Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
SCARLET
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
|
Konu: İnek Sütü Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 13:42 |
Kadir Bey Merhabalar,
Oğlumun kakası bir kaç gündür katı kıvamlı ve neredeyse top top olmaya başladı,sizin yazılarıdan yola çıkarak aç olduğu fikrine vardım,6. ayını bu hafta bitiriyor ve benim hiç ek gıdaya başlama telaşım yok.Başından beri annesütü ile gidiyor,nadiren yetişmediği ,daha doğrusu benim sağmaya yetişemediğim  yerlerde mama veriyorduk.9.750 kg.  olduğundan annesütü dışında elimden geldiğince bir şey vermemeye çalışıyorum.Dün ilk defa kutu süt vermeye başladım ilave olarak.Ama dünden beri kaka sayısı arttı,kıvamı da yumuşadı,eskiye göre biraz daha fazla gazı varmış gibi duruyor.Annem sütü soğuk verdiğim için çocuğun bağırsaklarına dokunduğunu düşünüyor,ben de sizden öğrendiklerimle soğuk sütte sorun olmayacağını anlatmaya çalışıyorum bir yandan.Sorum şu,inek sütü daha mı gaz yapıcıdır,kaka kıvamındaki değişiklik sütten mi kaynaklandı,yoksa artık doyuyor olmasından mı ? İnek sütünü kesmeli miyim ?
Cevabınız ve desteğiniz için çok teşekkürler
Sevgiler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117412
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 19:22 |
Süte devam, eğer çocuk soğuk süt seviyorsa, öyle ver. Sert kaka yaparsa, süte biraz şeker ve zeytin yağı ilave et.
|
 |
SCARLET
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 16:10 |
Kadir Bey,
Pınar'ın İlk adım diye bir sütü var,6-12 ay için özel üretildiğini idda ediyorlar,doğru mudur ?Diğer kutu sütlere tercih etmeli miyim ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 09:29 |
Vitaminli olduğu için tercih edilebilir. Çocuk hangisini severse...
|
 |
boddim
Üye
Puanlar: 141
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 10:19 |
iyi günler doktor beyy forma yeni üye oldum ve inek sütünü görünce yazmak istedim ilk 1 yıl inek sütü kullanımı önerilmiyor diye biliyordumm
Düzenleyen boddim - 23 Tem 2009 Saat 10:20
|
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 12:34 |
o "geyik muhabbetini" yapalı bir sene oluyor, eski maillere ve benim bu konu ile ilgili yazılarımı (yazarlar bölümünden) okuyabilirsiniz..
|
 |
SCARLET
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 09:21 |
Kadir Bey ,sizden öğrendiklerim sayesinde oğluma öncelikli anne sütü,yetmediği,doyamdığı yerlerde kutu süt,arasıra da yoğurt ve meyva rendesi vererek besliyorum.Ancak kafa takılan bir nokta var,forumda anneler süt ağırlıklı beslediklerinde çocuklarının daha iyi kilo aldıklarını gözlemlemişler.Benim oğlum zaten 6 aylık 10 kg.(Son boy ve kilo ölçümleri gelecek hafta olacak)Pütürlü pütürsüz ne verirsem götürüyor,210 ml.biberon sütün arkasından ağlıyor.Ne yapacağımı şaşırdım .Daha da kilo almasına neden mi olacağım acaba,sonra verebilecek mi bu kiloları ?Bulgur bulamaç hayatımızda zaten yok da,daha az versem inletecek ortalığı.Kilosu için endişelenmeli miyim?Ya da farklı bir beslenme düzeni mi önerirsiniz...
İmza Tombul Tostosun annesi 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 10:25 |
Boşuna kendinizi helak etmeyin. Zayıflık, şişmanlık, soya çekimdir. Biz süt ağırlıklı besleyerek, boyunun iyi uzamasını sağlıyoruz.. Eskiden bizim derdimiz, sade suya nişasta ve pirinç unu ile çocuk besleyenlerle mücadele idi. Tabii, o zamanlarda süt bulmakta bir mesele idi. Para ile bile bulamazdınız. İlk defa "PINAR" süt fabrikasının kurulması ile Türkiye'nin süt problemi bitti... Ama bu seferde, problemi en pahalı şekilde çözmeyi prensip edinmiş doktorlar karşımıza çıktı.. Şimdi süt tozu mamaların taze sütlerden daha iyi olduğunu iddia eden doktorlarla uğraşıyoruz..
|
 |