Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı reaksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı reaksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı reaksiyonu
    Gönderim Zamanı: 11 Tem 2009 Saat 23:46
merhaba kadir bey cuma günü oğluma karma aşısının son dozu vuruldu ve aşıları bitti aşı vurulurken kolunu saglam tutamadım ve oynattı iğne nerdeyse cıkıyodu cıkmadı hemşire asıyı vurdu ama bügun oğlumun aşı yapılan bölgesi kızardı ve şişti genel olarak ateşi yok ama kızaran bölge sıcak ve oğlum dokunulmasından hoslanmıyo doktora götürdüm aşı reaksiyonu dedi enfeksiyon olma ihtimalı varsa antibiyotık lazım bunun için suprax günde 1 kere 1 ölcek eger alerjıkse rynset oda 1 kere 1 ölcek 4 tam gün kullan dedi ben ikisininde ilk dozunu veedim bu şişlik ve kızarıklık ne kadar sürer hiç bir asısı dokunmamıştı şimdiye kadar bazen okuyoruz yanlış aşı veya iğne sonucu kolunu kaybeden bebekler var bu tedavı yeterlimi başka bişey yapmam lazımmı cevap verirsenız cok sevınıcem cok korkuyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118556
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2009 Saat 12:50
Çocuğunuz kolunu oynattığ için, aşı adlele içine yapılacağına deri altına kaçmıştır. Şikayetler1-2 gün sürebilir, biraz "soğuk pansuman" yapın. Naylon torbaya buz koyun, onuda havluya sarıp, sıcak bölge üzerine koyun. 
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2009 Saat 13:13
sağolun hocam ası tekrarı gerekmez dimi bide ben sağlık ocaklarının yaptığı asılar dışında hiç ası yaptırmadım oğlum 19 aylık tavsıye edeceginiz asılar varmı

tesekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118556
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2009 Saat 10:09
İlk sayfadaki aşı cetveline bakın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.