Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Konu: kan
    Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 21:14

kadir bey kızım 6 ay 9 günlük..doktorumuz kansızlıktan şüphelenince tam kan sayımı yaptırdık..kansızlık yokmuş  fakat  beyaz ???????[ne olduğunu hatırlamıyorum] yüksek çıkmış..bu da bize idrarda mikrop düşündürür dedi.. idrar tahlili ve kültürü istedi..kan sayımı hakkında sizin düşünceniz daha önemli inceleyebilirmisiniz varmı problem. Idrar tahlili ve kültürüne gerek varmı..kızımın hiç bir problemi yok sadece huzursuz ve mız mız bi bebek

DİDE
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 21:20
İyi iş valllaa.. Ondan sonra da idrarda 8-10 lökosit görüldü diye başınıza çorap örecek...İlk kan tahlilini yaptırmanız bile gereksizdi..Eski mailleri okuyun.İdrar diye "idrar görünümlü" çay suyu gönderin laboratuvara bakın ne lökositler, ne epiteller görecekler...Evelallahhh..
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 21:26
hgb..11.3   hct..31.7  mcv69.7   mch..24.9   mchc..35.8      plt..327   mpv..7.3    pdw..15.1   pct..0.27    wbc..13.9    lym..8.6   mıd..1.8    gran..3.5   lym%62.4   mıd%12.3    gran%25.3   rbc..4.54   rdw..13.7   twbc..12.8    trbc..12.9   
demir..70           demir bağlama kapasitesi..274
DİDE
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 21:31
kadir bey benden hızlısınız biraz önce yazabildim tahlilleri süpersiniz..birde kan değerlerini değerlendirirmisiniz..sevgilerin en kocamanı sizeClown
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2009 Saat 09:34
Kansızlık filan yok, hafif bir grip geçirmişsiniz. ( lym%62.4).. Dikkat edin, erişkin "referans" değerleri ile sizin çocuğun kan değerlerini değerlendirmeye kalkmasınlar.. Çocuk değerleri daha düşüktür..
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2009 Saat 13:23
öncelikle teşekkürler kadir bey...tahlile bakıp beyaz ????? (ne olduğunu hatırlamıyorum) çok yüksek demişti..varmı böyle bi yükseklik..salladımı idrar tahlili yaptırmak için..varsada gribalden dolayı galiba..
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2009 Saat 18:24
Hiçbir şey yaptırmayın. Bu tahlillerin sonu gelmez..
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2009 Saat 20:51
sizin tavsiyelerinizin inanın hepsini uyguluyorum..tahlildende vazgeçtik..fakat özür dileyerek bişey sormak istiyorum..kızım 6 buçuk aylık..fakat bitmeyen bi ağlaması mızmızlanması huzursuzluğu var..sadece anne sütü alıyor sayenizde karnı tok biliyorum.günde en az bir kez uyuyor bazen iki kez ikişer saat..gece bi problem yok uyuyor..ateşi hiçbişeyi yok..ama uyumadığı zamanlarda sürekli huzursuz mızmız ağlayan bi bebek..artık gazıda yok çok hareketli..sürekli kucakta ordada aynı..sadece dışarda azcık iyi.artık eşimle cidden esir alınmış gibi hissediyoruz kendimizi..ne yani sizce sadece bizim bebekliğimizemi çekti..
DİDE
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.