Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hastalıkla ilgili (öksürük,ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHastalıkla ilgili (öksürük,ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Hastalıkla ilgili (öksürük,ateş)
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2009 Saat 15:19
İyi günler Kadir Bey,
Kızım Ocak ayından beri hiç hastanmıyordu, sayenizde bünyesinin mücadele etmeyi öğrendiğini sanıyorum sadece 1 günlük burun akıntıları veya 1 günlük ateşler oldu. (16 aylık)

Pazar akşamı ateşlendi neredeyse hiç uyumadık. Pazartesi-Salı ateş devam etti çok huzursuz olduğu için 5-6 saatte bir (1 tatlı kaşığı) calpol verdik, geceleri hiç uyuyamıyor ama calpolde sadece kısa bir süre ateşini düşürüyor ve kısa kısa uyuyabiliyor. Sadece biraz rahatlaması için ilaç veriyorum ama bir türlü başarılı olamadık, o da ben de perişanız uykusuzluktan. Çok huzursuz ve iştahı da yok parkta bahçede bile durmak istememiş.
Dün öksürük başladı, çok canını yakıyor belliki (bal-limon veriyoruz), Öksürürken ve nefes alırken hırıltısı var biraz.
Burun akıntısı da başladı ama burnu tıkalı değil. yinede cold-mix damlatıyorum yastığına.
Sabah da çok fazla kustu ama onun nedenide öksürük, her öksürükten sonra çıkardı. 

Detayları verdim ama asıl korkum öksürük, içim parçalanıyor o öksürdükçe kötü olur diye korkuyorum, ciğerlerine inmesi gibi bir durumu anlamak için ipucu var mı? Bu öksürük illeti kaç günden sonra geriler acaba? burun akıntısı kıvamını anlamak gibi bu konudada verebileceğiniz bilgiler var mı.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2009 Saat 18:59
Öksürük kesici ilaç kullanırsanız göğüsüne iner. Onun haricinde "Akciğer" dokusuna düşkün olan bazı bakteri ve viruslar, siz ne yaparsanız yapın, ciğerlere inerler ama bunlar çok nadirdir. Böyle bir durumda, Ateş çok yükselir, Nefes alıp-verme sayısı,dakikada;20-25 den 60'ın üstüne çıkar. Dünden bugüne kötüye gidiyor derseniz, bir doktorun görmesi, veya en azında bir "Kan sayımı"  (=lökosit sayısı) çok fikir verir.
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 09:22
Çok teşekkür ederim Kadir Bey, değerli vaktinizi ayrıdığınız ve her sorumuza cevap verdiğiniz için.

Kızım dün akşam çok kötü görünüyordu, öksürerek kusuyordu, doktora gittik (size bilgi vermiştim) virütik olduğunu antibiyotik gerekmediğini belirterek, ses tellerine yerleşmiş olduğundan hırıltılı bir ses çıktığını ve bunun bizi yanılttığını belirtti, hastanede buhar verdiler, buhardan sonra öksürüğü de azaldı ve geceyi nispeten daha iyi geçirdi. Kan sayımını yapmamalarını anlayamadım, boğaz kültürü anlamamızı sağlar dedi, ben onun sonucunu da size yazmaya çalışacağım, verdiği ilaçları size söylemiştim, hiç birini kullanmadım, uyumadan önce limon sonrada sütüne bal katıp verdim.

Belirtmek istediğim bir konu daha var. Benim yazımın birkaç satır altında "ikizler hasta" başlıklı "OYKULUS"den gelen soru var.
İkizlerle kızım kuzen ve geçen haftasonunu birarada geçirdiler, o zaman kızımda hastalık belirtisi yoktu pazar akşamı ateşlendi. Ama sanırım aslında hastaydı ve belkide ikizlere kızımdan geçti.

Kızım 3,5 aylıkken bronşiyolit teşhisi ile 3 gün hastanede yatırıldı ve delik deşik yaptılar kızımı şimdi ikizlerimizede aynısını yapmalarından korkuyorum.

Sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum
Tekrar teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 09:39
Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş şeklidir. Tedavisi de yoktur. Viruları tedavi edemezsiniz. Yapılacak tek iş, bir "balgam sökücü" ilaç ile öksürüğünü dha da arttırmaktır. "Bronş genişletici"  ve "balgam inceltici " ilaçların burada bir yeri yoktur. Ayrıca, balgan inceltici diye satılan ve kullanılan, "n-asetyl-sistein" ihtiva eden ilaçlar "bronş spasmı "yaptığından, astım, bronşit, gibi durumlarda çok tehlikelilerdir. Hastanelik olanlar daha ziyade, "Ventolin" ve "Asist" beraber kullanılan hastalardır. Yapılacak iş, benim nezle tedavisinde anlattıklarımı uygulamaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.