Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ilal
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3036
|
Konu: demir ilacı Gönderim Zamanı: 02 May 2009 Saat 19:17 |
yine aynı başlık hocam:)
tavsiyelerinizden okuduğum üzere kızıma demir ilacı vermiyorum... yüzü solgun değil...dudakları ise yeterince renkli... fakat uyuduğunda solgunlaşıyor, dudaklarıda neredeyse teniyle aynı renkte oluyor. canının acıyacağını düşünerek tahlil yaptırmaya ise birtürlü kıyamıyorum:( bu belirtiler demir eksikliği göstergesi olabilirmi...tahlildede hgb ye mi baktırmalıyım...
sabrınız ve bukadar yardımsever oluşunuz için şimdiden teşekkür ederim
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118156
|
Gönderim Zamanı: 03 May 2009 Saat 09:45 |
Eti bol yiyebilen bir çocuk ise, çok önemli değil. Demir eksikliği olabilmesi için, ya demir alımı az olacak, yada kayıp çok olacak. Bir yerinden kanaması yok ise, et yemeside iyi ise, anemi başka sebeplerdendir. Eğer tesbit edilirse, diğer hastalıklar aranır. Asla ezberden demir ilacı verilmez.
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 03 May 2009 Saat 10:21 |
Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:
Eti bol yiyebilen bir çocuk ise, çok önemli değil. Demir eksikliği olabilmesi için, ya demir alımı az olacak, yada kayıp çok olacak. Bir yerinden kanaması yok ise, et yemeside iyi ise, anemi başka sebeplerdendir. Eğer tesbit edilirse, diğer hastalıklar aranır. Asla ezberden demir ilacı verilmez.
|
hocam kızım hala anne sütü ile besleniyor...ben et tüketimi konusunda zayıfım ama.. tahlil yaptırıp hgb yemi baktırayım?
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 10:08 |
Anne sütünde demir miktarı az gibi görünsede, tabiat gerek gördüğü kadar demiri anne sütüne ilave etmiştir. Bir yerlerden kan kaybı olmadıkça "anemi" oluşmayacaktır. Yüzü solgun olmadığına göre zaten tahlile gerek yok..
|
 |
mahiradasi
Katılımcı Üye
Puanlar: 215
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 14:40 |
Kadır bey bızım doktorda kızıma ferro verdı ama bende kansızlık oldugu ıcın kızımda kan degerlerı dusuk dogmus o yuzden verdı kullanıyorum gunde 6 damla sızce nasıl devam etmelıyım
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 17:20 |
Anemisi olan bir anneden "anemik" bebek doğar diye bir kaide yok... Hele bir şu kan değerlerini bir yaz bakayım...
|
 |