Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
canan78
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
|
Konu: KUSMA Gönderim Zamanı: 01 May 2009 Saat 09:18 |
hocam selamlar benim oğlum dün kusmaya basladı her öğünden sonra kustu doğal olarak hiç bi şey yemedi sabah kalktıgında hafif bir öksürük ve atesi vardı yine hiç birşey yemedi yalnızca beni emiyor ishal henüz yok ama halsiz iştahsız ne yapabilirim?SAYGILAR
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118539
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2009 Saat 09:34 |
Sabahleyin hala düzelmemiş ise, bir doktora gösterin.
|
 |
canan78
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 May 2009 Saat 09:50 |
hocam kusaması kesildiği için doktora götürmedim ama dün akşama doğru öksürük başladı uyurken daha cok öksürüyor ve öğürerek kalkıyo cold mıks kullandım limonlu bal yaptım hocam oğlumun sanki içi gurulduyo gaz gibi sesler gelıyor ondan sonra öksürüyor bunlardan baska birsey yapmam gereklımı oğlum bu yasa kadar ilk defa öksürükten bu kadar rahatsız oldu bu yüzden panik oldum saygılar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 May 2009 Saat 09:56 |
Ateşi yoksa, zaten boşuna panik oldun.. Limonlu bal, serum fiz. ve Cold-mix ile devam et... Ateş olursa, doktora git.
|
 |
canan78
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 12:20 |
hocam oğlum bu gece cok zor uyudu cok öksürdü öğürdü balgamını sökemdi yazdığnğz her seyı yapıyorum ama sabah esimin zoruyla doktora gittim sulcıd yarım ölcek iki defa ve kreval surup verdi 3 defa yarım ölçek yine atesi yok normalde terleyen bir cocuk degil evimizi cok sıcak tutmuyoruz ama iki gündür bası cok terlıyor ve yanaklarında kızarıklıklar var isilik gibi ilacları kullanıyımı sasırdım artık herkes bişi dıyor balgamı ciğerlerıne inermiş filan hiç öksürmemişti bu zamana kadar lütfen yardım edin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 16:50 |
Eğer ciğerlerine inerse,solunum sayısı çok artar. (Dakikada 60'dan fazla) 15 saniyede, 15den fazla nefes alıp verir.. Ayrıca göğüse indiği zaman mutlaka yüksek ateş yapar. İlaç kullanmadığınız sürece kolay kolay inmez. Tehlike öksürüğünü kestiğiniz zaman..Göreceksiniz, o tedavide bir işe yarmayacak, hastalık bildiğini okuyacak, süresini tamamladığında geçecek..Şansınıza havalar ısınıyor, bu enfeksiyonlar sıcak havalarda daha hızlı iyileşirler.
|
 |
canan78
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 May 2009 Saat 23:47 |
hocam dediğiniz gibi ilacları kullanmadım daha iyi öksürüğü azalda balgamlı ve sökebilecek gibi öksürüyo şimdide sol gözü çok çapaklanıyor büyükler cayla silin derlerdi ama sizi tanıdıktan sonra bilmdiğim o kadar cok sey varmışki sormadan hareket etmek istemıyorum iyiki varsınız saygılar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 12:48 |
Eğer gözünü açamayacak kadar çapak oluyorsa, "Tobrased" göz damlasını günde 4x1 her iki göze damlatın. 5 gün kullanın.
|
 |