Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÜLKÜ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 290
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü
    Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 15:48
Merhaba Kadir Bey,

Şu anda tv de bir çocuk doktoru inek sütü ile ilgili neler neler söylüyor.İki yaşına kadar verilmemeliymiş,verildiği takdirde demir eksikliği oluşturacağından bebekte büyüme ve zeka geriliğine sebep olumuş.Hatta o inekte şeker hastalığı varsa ilerde o kişinin şeker hastası olmasına sebebiyet verirmiş.Ekonomik olarak mecburiyetten inek sütü veren aileler mutlaka bebeğe demir takviyesi yapması gerekirmiş.Günlük süt tüketimi 500 ml yi geçmemeliymiş.

İnanamıyorum , dinlerken çok kızdım.Bu doktorların mama firmalarından çıkarı mı var yoksa diplomalarını tesadüfen mi almışlar diye düşünmeden edemedim.
Benim kızım 7 aylıktan itibaren inek sütü içiyor.Herhangi bir gelişme geriliği yok,olacağına da inanmıyorum.Yazmadan yapamadım.Sizin gibi doktorlar anneleri bilinçlendirmeye çalışırken , bu doktorlar nasıl oluyor da böyle endişe verici konuşabiliyorlar Angry

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118541
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 19:50
Bunlar "mama" firmalarının maaşlı adamları. Televizyonlarında mama reklamı yapılmasına devlet müsade ederse, doktoruda böyle olur. Böyle başa böyle tarak... Ama biraz düzelmişler. Eskiden süt külliyen yasaktı, sonra 200ml. ye müsade çıktı, bakıyorum şimdi 500ml. der olmuşlar. Bu sahtekarları iyi mimleyin. Göreceksiniz bir müddet sonra inkar edeceklerdir. Şeker hastalığı ile ilgili lafları tam şenlik.. Demekki demir verince şeker hastasıda olmuyorlar. Benim hastalarım, 1982 den beri bunlara inat günde 1 litre süt içerler. Hiçbirinde ters bir şeye rastlamadım..Aynen devam.
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 22:24
benım kızım 6 aylık bıraz ek besın takvıyelerınden almak ıcın marketten mama fırmalarının değişik kutu ve kavanoz ek besınlerınden  aldım. eve geldıgımde devam sütü ile yapılması gerektıgı soylenıyor ek besınin. sizin sütle ilgili soyledıklerınız de geldı aklıma,aynı programı evde oldugum ıcın ben de duydum. sımdı bız  yenı anneler olarak kac aylıktan ıtıbaren ınek sutunu,ne sıklıkla,nasıl ve gunde toplam kac ml verebılırız?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.